Felsökning av Engine Light på en 2005 Chrysler Town & Country

Felsökning motorproblem utan hjälp inte behöver vara tidskrävande. I mycket mindre tid än det tar att manuellt inspektera varje del av motorn, kan du ha diagnosen och börjat fastställande Chrysler: s problem. Sedan 1996 har Chrysler Town & Country används andra generationens omborddiagnos (OBD-II) koder. Dessa koder aktiverar motorn ljus på instrumentpanelen, och hämta denna information tar bara några minuter, förutsatt att du har en diagnostisk skanner flytande i OBD-II-kodning. Saker du behöver
OBD-II felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

hitta och köpa en OBD scanner. Detta diagnostiska verktyg kan hittas på fordonsindustrin butiker eller på nätet. Hur mycket du betalar för ett verktyg beror på exakt vad du vill, många verktyg gälla andra diagnostiska system, t.ex. ABS-bromsar. Priset kan börja runt $ 99 och lätt gå uppåt. Också en mängd olika programvaror finns tillgängliga online för att lura en bärbar dator till att bli en diagnostisk bildläsare. Men att göra det, behöver du även en kabel försedd med en datalänk anslutning kontakt i ena änden, och en USB-kontakt i den andra.
2

Öppna Town & Country förarsidan och stick in nyckeln i tändningslåset. Lämna bilen "off" för en stund.
3

Leta reda på datalänk-porten under din Town & Country instrumentbräda. Den svarta, plast port har 16 receptor slots för att passa en 16-stiftkontakt.
4

Montera OBD-II skanner kontakten i detta uttag.
5

Aktivera code scanner, om den inte slås på automatiskt. Du kan göra detta genom att trycka på knappen scanner makten.
6

Slå på Town & Country elsystem. Leta efter felkoder på skannern skärmen. Om inget visas på skärmen, starta motorn.
7

Vänta några sekunder för felkoder visas på skannern skärmen.
8

Kopiera felkoder på papper .
9

Reference felkoder i skannern handboken. Om bruksanvisningen inte innehåller dessa koder, sedan försöka hitta dem med hjälp av en sökmotor på din dator. Definitioner visas på första sidan av resultat, och denna information kommer att hjälpa dig att avgöra mellan en gör-det-själv fix, eller betala en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66006.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.