Det bästa stället för att donera en bil

De flesta människor som donerar en bil söker ett skatteavdrag. Använd verkliga marknadsvärde istället för marknadsvärdet att räkna dina avdrag. Du kommer att kunna använda verkliga marknadsvärdet som referens i händelse av en revision. Bestämma värdet


Hur mycket din bil är värd kommer att avgöra var du vill donera det. Slå upp det sanna marknadsvärdet på din bil. Verkliga marknadsvärde är baserat på vad andra betalar för liknande bilar. Använda schablonavdrag
schablonavdrag

är fördelaktigt om bilen är i dåligt skick. I denna process ger du bilen till en välgörenhetsorganisation, som säljer bilen på auktion. Du får ett skatteavdrag för det faktiska försäljningspriset.
Avdrag Marknadsvärde


Om din donerade bilen är i anständiga körbart skick och värdet är mer än $ 2,000, har du ett annat alternativ. Donera den till en välgörenhetsorganisation som ger bilar direkt till de behövande. Detta gör att du kan dra av det sanna marknadsvärdet.
Skillnaden

Skillnaden mellan dessa alternativ är skatteavdraget. Om du väljer schablonavdrag får du en procentsats av försäljningspriset räknas mot dina avdrag. När du väljer en direkt välgörenhetsorganisation, kan du få det sanna marknadsvärdet och har ett större avdrag.
Rapportering

Med endera metoden, om din donation överstiger $ 500 så måste bifoga bevis för donation till din deklaration. Om du har schablonavdrag, måste du ha en redovisning av försäljning. Att ge en direkt välgörenhet kräver att få ett kvitto.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150693.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.