Hur får man en licens för att sälja begagnade bilar

Det finns tusentals begagnade bilhandlare över hela landet, som alla är licensierade av staten de är verksamma i. försäljning av begagnade bilar är en potentiellt lukrativ verksamhet genom att sälja begagnade bilar till offentliga och andra återförsäljare. Det första steget för att få i den verksamheten är att få en licens för att sälja begagnade bilar. Saker du behöver
Skriftlig tentamen på att sälja begagnade bilar
pengar för licensavgifter
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken typ av certifikat du vill. Det är en grossist certifikat, vilket gör att du kan endast sälja till andra återförsäljare, och en retail-certifikat, vilket gör att du kan sälja till allmänheten och andra återförsäljare. En grossist licens är oftast billigare och lättare att få, medan en retail licens är dyrare och kräver ytterligare kontroller och pappersarbete.
2

Kontakta myndighet i ditt tillstånd som hanterar begagnad bil försäljning licensiering. Detta är typiskt presidiet för motorfordon, men i vissa stater finns det en avdelning för professionell licens som hanterar begagnade fordon säljare också. Kontakta National Automobile Dealers Association på (800) 252-6232 för hjälp att bestämma vilken myndighet hanterar licensiering i ditt tillstånd.
3

Börja prövningsprocessen, som varierar från stat till stat . De flesta stater kräver någon form av instruktion (antingen en klass eller bok) och färdigställande av en skriftlig tentamen som det första steget. En kriminell bakgrund kontrollera också vanligen krävs för alla licenses.For dem som erhåller en retail licens, säkra en obligation (vanligtvis $ 25.000 till $ 50.000) krävs tillsammans med en inspektion på plats av DMV eller licensiering agency.In samtliga fall måste anmälningsavgift vara betalas innan du går vidare till nästa steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150537.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.