Hur överföra äganderätten av en Finansierat Vehicle

Om du gör betalningar på din bil lån, du är inte i besittning av bilens titel, långivaren kommer att förbli i besittning av titeln tills du har slutfört alla betalningsförpliktelser. De två vägar runt detta ärende båda innebär lite pappersarbete. Det enklaste är naturligtvis att sälja din bil för det belopp du är skyldig på lånet för att få titeln. Det andra alternativet kräver att förhandla med banken och bilhandlare för att nå en ömsesidig överenskommelse om titeln överföring. Instruktioner
1

Förbered din bil till försäljning genom att utföra grundläggande underhåll arbetsuppgifter, såsom påfyllning vätskor och oljebyte. Se till att bilen är i skapligt skick relevant för dess ålder och lista för försäljning i enlighet med detta. Bestämma försäljningspriset genom att kontrollera Kelly Blue Book värde och jämföra din bils tillstånd till olika pris punkter som anges i boken. Om du är skyldig mer om bilen än staten Kelly Blue Book värde, är det osannolikt att du kommer att kunna sälja din bil för det belopp som du är skyldig. Överväg att hålla bilen tills du har slutfört alla betalningsförpliktelser eller sälja bilen för en förlust och göra en slutbetalning i mängden av skillnaden i försäljningspris och utestående lånebelopp.
2

Tala med din bank och /eller bilhandlare (beroende på din ekonomiska avtal) och se om dina lån betalningar kan överföras till en annan person om du inte kan sälja bilen för en klumpsumma. Detta är sällan tillåtet eftersom det kräver en omfattande underwriting process och är i allmänhet inte gynnsamt för den person som önskar acceptera lånet. Villkoren för lånet kan förändras beroende på personens kredit-och finansiell bakgrund.
3

in en check på det belopp som krävs för att slutföra din ekonomiska skyldighet att din långivare. Välj en övernattning fartygslinje för snabbaste handläggningstid. Beroende på din långivare, kan det ta några veckor att få bilen titel eller attesterad lien hyresavtalet. Meddela din köpare att han köper en finansierad bil innan försäljning sker.
4

Ta bilen titel till Department of Motor Vehicles (DMV) i ditt område och förbereda pappersarbete som krävs för äganderättsöverföring . Särskilda förfaranden varierar beroende på staten, så det är bäst att kolla med din lokala DMV kontoret för att bestämma lämpliga åtgärder som krävs. Skriv titeln för att frigöra dig av ansvaret till bilen i de flesta fall. Fil för en ansökan om fordonets titel om banken skickat ett attesterat panträtt release, och underteckna hyresavtalet när du får den från DMV. Överlämna det undertecknade titel och bevis på försäljning bil till säljaren så att han kan nu ansöka om en titel överföring på DMV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150692.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.