Hur vill se hur mycket en bil är värd när sälja Privatägda

Om du planerar att sälja din bil, tar initiativ till att sälja den privat snarare än till en återförsäljare kan leda till att ta emot mer pengar för fordonet. För att se hur mycket din bil är värd när man säljer privat, måste du forska bilens uppskattade värde både on-och offline. Även sajter som Kelley Blue Book kan berätta vad din bil ska vara värt i teorin, kommer lokala platsannonser ger dig en bättre förståelse för bilens lokala marknadsvärde. Instruktioner
1

igenom bilens nuvarande skick och ta del av eventuella skador på kroppen, färg eller inredning. Körskador kommer att negativt påverka bilens värde. Gör en lista över befintliga skador och reparera mindre skador, om möjligt.
2

Samla pappersarbete eller andra dokument som speglar den senaste tidens reparationer eller uppgraderingar som du har gjort med bilen. Om du nyligen lagt nya däck på, ersatte bromsarna eller hade en paint jobbet gjort, kan du ta igen en del mängd av kostnaden när man säljer bilen. Om du lägger nya däck på bilen för $ 600 inom de senaste sex månaderna, till exempel, kan du höja din fråga pris från $ 300 till $ 400 till avspegla de semi-nya däck köparen kommer att få.
3

Bestäm bilens Kelley Blue Book värde genom att gå till Kelley Blue Book webbplats (se Resurser) och skriva in ditt fordons information. Använd listan över skador som du skapade i steg 1 för att exakt uppskatta bilens skick. Visa den privata parten och handels-in värden för att få en ungefärlig uppfattning om det genomsnittliga värdet på din bil. Minns andrahandsvärde kan vara betydligt lägre än den privata parten värde eftersom återförsäljarna kommer att försöka sälja bilen för en vinst.
4

Titta i din lokala tidningens annonser sektioner för att avgöra hur mycket fordon som yours säljer i ditt område. Titta på listor som är samma märke och modell som din bil och inom ett år eller två av bilens året. Använd frågar priserna för att få en uppfattning om vad din bil är värd lokalt.
5

Kontrollera Craigslist för bilförsäljningen i ditt område (se Resurser). Välj din stad från den högra delen av sidan och söka efter bilens märke och modell med hjälp av Search Toolbar på vänster sida av sidan. Jämför priser på de priser som du såg i din lokaltidning att förstå bilens nuvarande lokala marknadsvärde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150577.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.