Hur man skriver ett kvitto för försäljning av ett begagnat fordon

Begagnade bilar köps och säljs av privatpersoner part individer på ett rutinmässigt sätt. När du deltar i en bil försäljning transaktion, bör du utfärda ett kvitto som exakt påvisar försäljningsvillkoren. Utgivningen av försäljningskvittot gynnar både köpare och säljare av begagnad bil. Ur köparens perspektiv, de har ett skriftligt avtal om överföring av äganderätten. Ur säljarens perspektiv, kan ett kvitto användas för att visa det överenskomna priset (speciellt om köparen inte har betalats i sin helhet), den specifika modell och årsmodell på bilen och eventuella villkoren i avtalet, till exempel att "bilen såldes som är. " Saker du behöver
Papper och penna eller dator och skrivare Names
av parterna i Salu Bil information /skick
Visa fler instruktioner, Skapa ett kvitto för en begagnad Bil Salu i 1

Skaffa ett medium för att skapa ditt kvitto. Skapa ett kvitto med ett enkelt papper och penna eller skapa en på en dator som har ett ordbehandlingsprogram och skriva ut den.
2

staten namnen på dem som deltar i försäljningen, tillsammans med datum, på toppen av kvittot. Beteckna och identifiera vem köparen och säljaren är genom att placera bildtexten "(köparen)" eller "(säljare)" efter varje partis namn. Lägg till en mening som visar parternas intentioner att inleda en försäljning, till exempel "köparen åtar sig att sälja följande fordon (s) till säljaren:" Addera 3

stat den gör , modell, år och VIN (chassinummer) numret på bilen. Du kanske vill inkludera ytterligare information såsom färg och eventuella särskilda egenskaper hos fordonet.
4

staten det överenskomna totala priset för fordonet. Om köparen har endast betalat en del av försäljningspriset vid utfärdande av kvitto, hur mycket staten har betalat och när resten av totala beror.
5

stat tillstånd bil. Det är där du kan ange några kända brister som fordonet har och huruvida fordonet säljs "i befintligt skick" eller med en garanti.
6

ger ett utrymme längst ner på kvittot för underskrifter av både köpare och säljare av begagnade fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150649.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.