Hur priset en Second-Hand Toyota Corolla

När du bestämmer dig för att sälja din begagnade Toyota Corolla, bör landa på ett begärt pris vara en av dina främsta prioriteringar. Planerar att investera lite tid att forska värdet på din bil. Du vill att priset är konkurrenskraftigt så att det är marknadsmässig och rättvis för dig också. Trots att användas-bilpriserna kan tyckas slumpmässigt ibland, det finns faktiskt ganska pålitliga strategier för att hjälpa bilköpare och säljare bestämmer marknadsvärdet baserat på flera faktorer, bland annat år, modell, trim, marknad region och tillståndet i bilen. Instruktioner
1

Utvärdera tillstånd av Toyota Corolla. Titta efter bucklor, repor i lacken och rost, och kontrollera om däcken passar. I interiören, kolla klädsel för skador och observera tillståndet av mattan. Andra överväganden är om luft, värme och radio är i gott skick.
2

Skriv ner den faktiska körsträcka på bilen. Korrelationen mellan åldern på din bil och hur många miles är på bilen direkt påverkar värdet, och du behöver korrekt information för att säkerställa att ditt pris är konkurrenskraftigt och rättvist.
3

Bestäm det uppskattade värdet av din Toyota Corolla med både Edmunds och Kelley Blue Book (KBB) automotive webbplatser. Båda erbjuder prissättning riktlinjer nätet, gratis. För att komma åt de föreslagna priserna, ange år, modell och trim på bilen. Slutför alternativ checklistan, som frågar om bilen har extrafunktioner som en taklucka, farthållare och lädersäten. Välj den privata parten värde när du uppmanas.
4

Jämför priser beräkningar på din Corolla från båda guiderna. Båda webbplatserna kommer att ge priser som baseras på tillståndet i bilen. Edmunds kategoriserar en bil tillstånd som enastående, ren, snitt, grov skadad eller medan KBB använder utmärkt, bra, rättvis och fattiga betyg. Använd din egen bedömning av tillståndet i bilens exteriör, interiör och elektriska komponenter för att avgöra vilken kategori bäst passar ditt fordon.
5

Använd medelvärdet av de två priserna för att fastställa ett rimligt begärt pris. Denna mängd kommer vanligtvis vara lägre än ett återförsäljaravtal skulle prissätta samma bil, men högre än man kunde förvänta sig en återförsäljare att erbjuda dig om du handlas bilen i. Var noga med att priset din bil till något mer än du är villig att acceptera, råder Edmunds, eftersom de flesta köpare kommer att vilja förhandla om priset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150609.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.