Vad är den blå bokförda värdet på min bil?

Innan du ens tänka på att sätta bilen till försäljning, har du fått reda på sitt värde. Kelley Blue Book är ett fordon värdering tjänst som tillåter dig att ta reda på hur mycket du kan hämta för din begagnade bil. Identifiering

Kelley Blue Book är en bok av bil värden som utvecklades 1926 av ett återförsäljaravtal ägare heter Les Kelley, som höll en omfattande lista av bilpriser för säljare och köpare. Kelley Blue Book värden accepteras nu som marknadsvärde över bilindustrin.
Faktorer

Din blå bokförda värdet är baserat på märke, modell, ålder, körsträcka och tillståndet i bilen.
Private Party

privat fest Blue Book värdet av en begagnad bil är vad en individ sannolikt kommer att betala för det om du sälja bilen själv. Denna uppskattning är accepterad av de flesta myndigheter och organisationer som "fair market value."
Trade-In

andrahandsvärde är vad en återförsäljare sannolikt kommer att betala för bilen om du kommer in för att köpa en ny bil i stället för din gamla. I de flesta fall detta värde kommer att vara mindre än den privata parten värde.
Överväganden

Många småmål domstol kommer att kräva att du får bevis på Kelley Blue Book värde före du kommer att lämna in en ansökan om en bilolycka. Du kan bara vinna upp till marknadsvärdet av bilen i domstol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150589.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.