Hur man gör ett avtal om att köpa en bil

Om du vill köpa en bil från en auto återförsäljare, kommer dealern har ett kontrakt för dig att skriva för att göra försäljningen laglig. Men om du köper en bil från en individ, det är normalt inget kontrakt om inte någon gör ett fordon köpeavtal. Om du köper en bil, kan du göra ett avtal på egen hand med ett ordbehandlingsprogram på datorn. När du gör ditt avtal för att köpa en bil och båda parter undertecknar avtalet kommer det att bli ett bindande juridiskt dokument. Instruktioner
1

Få ett ordbehandlingsprogram, t.ex. Microsoft Word, som att skriva upp ditt kontrakt. Om du vill spara lite pengar, kan du ladda ner Open Office gratis på deras hemsida (se Resources nedan). Open Office har ett ordbehandlingsprogram som liknar Microsoft Word. När du laddar ner det du vill öppna ett nytt "textdokument" för att börja göra ditt kontrakt.
2

Titel dokumentet. På toppen av din bil köpeavtalet du kommer att vilja ha det säga "Vehicle Sales avtalet." Detta kommer att visa att detta är en bil köpeavtal.
3

List datum och inblandade parter. Den första delen av bilen köpeavtalet bör inledas på följande sätt: "Detta fordon köpeavtalet göras på DATE dagen i månaden i år mellan SÄLJARE (säljare) och köpare (köparen)." För ord versaler måste du verkligen skriva i korrekta uppgifter för försäljning.
4

Detalj villkoren. Denna del av avtalet kommer att ha flera sektioner. Första listan detaljerna i fordonet, inklusive märke, modell, färg, år, miles VIN och eventuella extrafunktioner som säljs med bilen. Detta avsnitt kommer att titeln "Beskrivning av fordon." Nästa del kommer att lista den finansiella informationen, inklusive köpeskillingen, alla fordringar som kan antas av säljaren om säljaren gör ägaren finansiering för köparen och hur betalningen ska ske. Detta avsnitt kommer att titeln "Överväganden." I nästa avsnitt kommer att titeln "Leverans och Överlåtelse av avdelning." I detta avsnitt finns en förteckning med datum och plats för leverans av fordonet och när köparen kommer att få titeln på bilen. Den sista delen kommer att titeln "utfästelser, garantier och upplysningar." Det är där du lista lista att fordonet säljs "AS IS" och att säljaren inte ger några garantier till köparen. Detta avsnitt kommer också konstatera att "vägmätarställningen återspeglar faktiska körsträcka till det bästa av säljarens kunskap."
5

Skapa signaturen avsnittet. Längst ner på bilköp kontrakt där måste vara en plats för köpare och säljare att underteckna och datera. Du kan enkelt skapa en linje för varje av dem. Om du vill ha en notarie vittne avtalet måste du ha ett utrymme under de två underskrifter linjer för notarius publicus. Se till att ha tillräckligt med utrymme för notarien att stämpla dokumentet. Skriv ut dokumentet när du har skapat den här sektionen och du kommer att ha ett avtal om att köpa en bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150561.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.