Lagar för att sälja bilar i Idaho

Att köpa en bil är en stor investering för de flesta förare. För att köpa och sälja bilar som säkra för konsumenter som möjligt, har stater antagit lagar som reglerar nya-och begagnade bilar försäljning. I Idaho, köpare och säljare möter vissa krav som grundas på fordonets skick. Dealer Licenser

I Idaho, måste bilhandlare ha en särskild licens från staten som tillåter dem att sälja bilar och andra fordon. Den som säljer mer än fem bilar eller andra fordon under ett kalenderår måste ha en återförsäljare licens. Att förvärva licensen, måste ett återförsäljaravtal fylla i en ansökan och skicka en $ 20,000 obligation att sälja bilar och lastbilar, men också betala licensavgift på $ 190.
Köpebrevet

Varje bil försäljning, inklusive tredje parts privat försäljning, måste åtföljas av en Idaho köpebrev, som finns på alla Idaho Department of Transportation kontor eller online på statens webbplats. Detta dokument innehåller grundläggande information om köpare och säljare, tillsammans med försäljningspriset för bilen. Skall lämna skatt till
Skatter

Köpare delstaten Idaho för alla motorfordon köp. För privat försäljning, innebär detta att lämna in lämpliga statliga och lokala skatter på priset som anges på köpebrevet. För bilförsäljningen genom en licensierad återförsäljare, måste dealern beräkna och samla in lämpliga omsättningsskatt. Att betala denna skatt krävs innan Idaho Department of Transportation kommer att utfärda ett nytt fordon registreras.
Avgifter

Flera avgifter är förknippade med försäljningen av en bil i Idaho. Återförsäljare ansöker om en ny licens skall betala en startavgift på $ 190 tillsammans med licensansökan, samt en årsavgift på 175 varje år. Dessutom tar staten $ 26 för en återförsäljares ID-kort, med en extra avgift på $ 10 om det finns ett behov av att fotografera återförsäljaren. Bilhandlare som gör ett fordon tillgängliga för testkörningar innan registrering av fordonet med staten måste betala $ 20 för återförsäljare plattor att juridiskt driva fordonet på allmän väg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150269.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.