Grunderna för Auto Sales Training

Fordonsindustrin försäljning industrin är starkt konkurrensutsatt eftersom handlare och mäklare bil konkurrerar med varandra om kundernas verksamhet. Förutom att ha högkvalitativa produkter att sälja, behöver ett bilföretag ett välgrundat och duktiga säljare att lyckas. Auto säljträning ingår undervisning i flera viktiga områden för att säkerställa att säljarna har alla svar när kunderna kommer in i en utställningslokal. Produkt Kännedom

En av de viktigaste och mest tidskrävande delarna av en bil säljutbildning innebär bekanta säljarna med de produkter som finns till salu. Detta innebär att en ny säljare kan behöva lära sig de specifikationer och funktioner för ett dussin eller fler bilar, lastbilar och stadsjeepar. Kunderna förväntar sig en säljare att ha alla svar, och en oförberedd säljare kan tyckas sakna förtroende.

Även många nyanställda kommer sannolikt att ha en fungerande kunskap om bilar och fordonsteknik, kan det fortfarande vara svårt att memorera de subtila skillnaderna mellan modellerna, packages och fordon från konkurrenterna.
Financial Training

Auto säljträning ingår också ekonomisk utbildning, där säljare lära sig om olika finansieringsalternativ tillgängliga för kunder och prisstrukturen för vissa alternativ paket, add-on tillbehör och garantier. Finansieringsalternativ kanske inte blir ett samtalsämne förrän sent i processen, men det är viktigt att göra en försäljning. Återförsäljare som erbjuder försäljning och leasing alternativ behöver säljpersonal som kan förklara skillnaderna mellan de två alternativen, tillsammans med fördelarna av varje.

Sales personal behöver också veta finansiell information som de inte kan dela med kunderna. Detta inkluderar försäljningen mål och vinstmarginaler för återförsäljare, som bestämmer den totala lönsamheten och långsiktig ekonomisk trygghet.
Kundprofiler

Varje bilfirma lockar en annan typ av kund, baserat på geografiskt läge, ekonomisk status eller varumärke företräde. Försäljningen personal måste förstå vilken typ av kund de har att göra med att ge användbar information och behålla kundernas intresse.

Till exempel bör en bil säljare på en high-end lyx bilhall vara bekant med de önskemål och prioriteringar av äldre köpare med mer att spendera, inklusive nya högteknologiska funktioner och tillförlitlighet. Å andra sidan bör en säljare på en återförsäljare som erbjuder flera instegsmodellerna vara medvetna om de prioriteringar första gången bilköpare och familjer, som kan omfatta värde och bekvämlighet.
Social kompetens

varje säljare i alla branscher måste ständigt arbeta med honing social kompetens. Automotive säljträning bör hjälpa nyanställda lära sig att närma sig olika typer av kunder, och hur man ska gå vidare för att beskriva fordonet erbjudanden samtidigt som den är lyhörd för kundens frågor och kommentarer. En säljare som inte kan anpassa ett säljargument och bemöta kunden är personligen riskerar att aldrig kunna vinna kundens förtroende och verksamhet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150280.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.