Vilka tillstånd behövs för att bli en bilhandlare?

Varje dag, nya och begagnade bilar rullar av massor av lokala bilhandlare. Den köpprocessen till den nya bilägaren kan tyckas enkelt. Men återförsäljaravtalet de köper från har att gå igenom en process för att få en licens för att sälja bilen. I vissa fall kan en återförsäljare har flera licenser för att kunna sälja ett sortiment av cars.States kräver bilhandlare för att registrera och bli licensierad inom deras försäljning och tillämpas genom Institutionen för motorfordon för alla tillämpliga licenser. Underlåtenhet att erhålla nödvändiga tillstånd anses vara en förseelse och kan straffas med fängelse tid och böter. Oberoende återförsäljare License

oberoende återförsäljare licens krävs för varje person som vill öppna en bilhandlare som kommer att sälja motorfordon på endast en plats. Dealern kommer inte att tillåtas att arbeta med en tillverkare eller ha flera platser där hon säljer bilar. Denna licens är oftast erhålls genom dem som vill öppna en begagnad-bilhandlare i sin hemstad. Dealern kommer att få tillstånd att sälja bilar antingen parti-eller detaljhandel.
Franchise återförsäljare License

Franchise Dealer License tillåter återförsäljaren att anlita ett avtal med en bil tillverkare och säljer det namnet varumärke. Under denna licens, är återförsäljare också får sälja nya eller begagnade bilar på flera platser. Många handlare väljer det här alternativet så att de kan använda bilen tillverkarens namn med sina återförsäljare.
Grossist License

Återförsäljare som vill köpa och sälja motorfordon med andra licensierade återförsäljare i grossistledet kommer att behöva förvärva grossist License. Denna typ av licens krävs för att kunna gå till en automatisk auktion och köpa bilar genom ett anbudsförfarande. Många återförsäljare kommer att gå till auktionerna och sedan sälja bilarna till andra lokala återförsäljare som inte har rätt licens för att delta. Den grossist licens är också populär för begagnad-bilhandlare eftersom de förvärvar en majoritet av sina register från auto auktioner.
Auktion License

De som vill sälja bilar genom auto auktioner måste ha en auktion licens, som tillåter dem att skaffa bilar som kommer att säljas via auktion. Auktioner är vanligt att återförsäljare som vill bli av med några av sina lager och för finansbolag för att bli av med bilar som har återtas. Merparten av tiden auktionen återförsäljare kommer att sälja bilarna till en tredje part och ta en procentandel av det slutliga budet. Addera Sales Person Licens

Varje säljare på en bilfirma kan krävas för att få en licens för att sälja bilar, förutom dealern redan licenser erhållits. Varje stat har sina egna regler om säljare licenser, och många erbjuder kurser certifiering i ett klassrum eller online.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150278.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.