Georgia Car Titel Information

En motorfordon titel, ofta kallad en "bil titel," är ett juridiskt dokument som fastställer ägandet av ett fordon. I Georgia, är en titel som krävs för de flesta personliga fordon nyare än 1985. Finansierade fordon kommer att indikera lien innehavaren information samt ägarens uppgifter. ? När är en titel krävs

Följande fordon kräver en titel om de tillverkades 1986 eller senare: motorfordon, motorcyklar och skotrar med motorer större än 49 cc, släpvagnar resor, bil /bogsera dockor väger över 2000 pounds, husbilar, husbilar och tillverkas hem. Ingen titel krävs för: bilar från årsmodell 1962 eller äldre, jordbruksfordon, vattenskotrar, bussar och mopeder. Georgia titlar är valfria för motorfordon tillverkade mellan 1963 och 1985, men endast utfärdas om ägaren har en befintlig titel i hans namn eller ett giltigt titel överfördes till hans namn av en tidigare ägare.
New Car Titlar

När du köper en ny bil från en återförsäljare, är titeln pappersarbete oftast kompletteras av återförsäljaren. Men om du behöver för att få en titel, måste du gå till taggen kontor i det län där du bor. Du måste ta med en ifylld MVD titel /Tag Application, Form MV-1 (finns på etiketten kontoret eller på nätet), en tillverkares ursprungsintyg, försäkringsbevis, bevis på uppehållstillstånd, ett körkort eller ID-kort, och ett bevis på att den fordonet har passerat ett utsläpp inspektion, om det behövs. Betalning för alla avgifter och skatter beror på tidpunkten för titeln ansökan och betalas kontant, med check eller postanvisning. Avgifter och skatter kommer att variera med fordonet. Ansökningar placerade mer än 30 dagar efter det att fordonet har köpt kommer att ådra förseningsavgifter.
Begagnade Bil avdelningarna

När du köper en begagnad bil från en återförsäljare, det återförsäljare kommer ofta slutföra textning pappersarbete. Privata försäljning och vissa datoråterförsäljaren kräva att köparen för att slutföra titeln överföringen själv. Ansökan om en titel överlåtelse får ske till länet taggen kontoret där den nya ägaren bor. Sökande måste föra en färdig MVD titel /Tag Application, Form MV-1 (finns på etiketten kontoret eller på nätet), bevis på överlåtelsen, en passerade utsläppen testar och försäkringsbevis. Alla avgifter och skatter skall betalas vid tidpunkten för ansökan.
Förlorade eller skadade avdelningarna
p Om du tappar eller skadar din bil titel, kan du ansöka om en ersättning på din lokala länet tagg kontor eller hos Kundtjänst Operations Division vid Georgia Department of Revenue, motorfordon division. Du kommer att behöva föra en färdig MVD titel /Tag Application, Form MV-1 (finns på etiketten kontoret eller på nätet) och en ursprunglig kopia av alla lien releaser mot fordonet. Som av 2010, är ​​avgiften för en ersättare titel $ 8 betalas kontant, med check eller postanvisning. Replacement titlar kommer att skickas till fordonets registrerade ägare. Ytterligare avgifter kan tillkomma vid användning av Customer Service Operation divisionen "medan du väntar" tjänst.
Andra avdelningar

Nya invånare i Georgien måste överföra taggar och titlar för alla fordon till Georgien inom 30 dagar. Ansök på taggen kontoret i länet av bostad och få en färdig MVD titel /Tag Application, Form MV-1 (finns på etiketten kontoret eller på nätet), ägarbevis, certifiering av inspektionen, en passerade utsläpp prov och försäkringsbevis . Alla avgifter betalas vid tidpunkten för ansökan. Information om att få titlar för övergivna, auktioneras och övertagna fordon kan hittas på http://motor.etax.dor.ga.gov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150218.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.