Hur man säljer en bil Long Distance

Att sälja en bil kan vara en svår och frustrerande process och ännu mer så om sälja det långa avståndet. Det innebär att ha för att rymma en köpare som inte har haft förmånen att personligen inspektera bilen innan du köper en offer.The säljare först borde sätta sig i en köparens sinnesstämning. Har bilen i säljbart skick, vara utbildad för märke och modell, vet körsträcka och fordonets bränsleekonomi och kunna ge kvitton för alla reparationer som gjorts på bilen. Instruktioner
1

Har bilen kontrolleras av en mekaniker. Eventuella frågor med en bil, oavsett hur små, kan vara skillnaden mellan att sälja det till ett högre pris eller ett reducerat pris. Bälten, slangar och alla system bör kontrolleras och eventuella problem fast (detta inkluderar däck och vindrutetorkare). Dessutom bör eventuella kosmetiska problem (t.ex. repor och bucklor) likaså repareras. Ha bilen dammsugas, tvättat, vaxat, och detaljerad
2

. Bilar säljs på grundval av inte bara hur de utför mekaniskt, men deras allmänna kondition och utseende. Ta bilen till din lokala detailer och ha dem redo till säljbart skick. De kommer att dammsuga insidan, tvätta och vaxa utsidan, och polera insidan och ut. En väl detaljerad bil ökar köparens motivation.
3

Fotografera bilen. En bättre plats för att fotografera ett fordon till salu är i en park eller emot inställningar som kompletterar fordonet (till exempel en lastbil eller jeep på en strand eller i en öken miljö eller en lyxbil framför ett exklusivt hotell eller restaurang). Bilder ska tas på alla utvändiga sidor och hela inredningen (inklusive närbilder av vägmätare).
4

Annonsera bilen till försäljning. Det finns flera webbplatser som tillåter dig att skicka din bil till salu annons gratis och andra betala-för-reklam webbplatser (se referenser). Inkludera i annonsen specifik information om försäljningen till ett långväga köpare (som att ha kontanter i handen när tillträdesdagen eller låta 10 arbetsdagar för en check, postanvisning eller bankväxel att rensa eller tid för en banköverföring för att skriva) .
5

Kvalificera köparen. De köpare som är villiga att resa tyckas stora möjligheter, men de kan också försöka att begå en bluff. Intresserade köpare bör kunna ge din bank med ett Letter of Credit innan tillträdesdagen --- en LOC garanterar att du får betalt för fordonet oberoende av köparens betalningsförmåga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150246.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.