Hur Decode GM VIN koder

Varje bil innehåller en VIN, eller Vehicle Identification Number, som innehåller information om var och när fordonet tillverkades, årsmodell och kaross. Den 17-karaktären sekvens av alfanumeriska tecken tilldelas baserat på produktion av fordon och anpassar med International Organization for Standardization (ISO) standarder. Avkodning GM VIN-koder ger en hel del information om fordonet. Instruktioner
1

Leta VIN-nummer, som kan hittas på skylten fäst på vänster sida av instrumentpanelen och är synlig genom att titta genom vindrutan från utsidan. Den VIN kan också hittas på certifiering etikett på vänstra dörrstolpen eller på fordonet Certificate of Titel och registrering.
2

Identifiera de tre första siffrorna i VIN. Dessa representerar Världsettan Tillverkare Identification. För GM-fordon, som har tilldelats 1G ursprungliga beteckning, följande koder representerar de tillverkande divisioner av GM:. 1G1 representerar Chevrolet personbilar, 1G2, Pontiac personbilar samt 1GC, Chevrolet lastbilar
3

Hitta de nästa fem siffror. Detta är fordonets Beskrivning avsnitt av VIN-koden. För GM-fordon, fjärde och femte siffran representerar plattformen och serien. Den sjätte siffran är kroppen typ. För GM-fordon, är en två-dörrars coupé, 2 är en två-dörrars, 3 är en två-dörrars cabriolet, 5 är en fyra-dörrars sedan, 6 är en fyra-dörrars halvkombi, 8 är en fyrdörrars herrgårdsvagn /två-dörrars halvkombi, 9 är en fyra-dörrars stationsvagn. Den sjunde siffran anger fasthållningsanordningen och den åttonde siffran anger motortyp.
4

De nästa tre siffrorna representerar produktionssiffror. Den nionde siffran är känd som kontrollsiffra, som används för VIN validering baserat på en beräkning som utvecklats av Department of Transportation. Den tionde siffran är en bokstav som representerar ett år bilmodell. För GM, står "X" för 1999 års modell, "Y" för 2000, "1" är för 2001, "2" är för 2002 och så vidare. Den elfte siffran representerar monteringsfabrik där fordonet tillverkas.
5

De återstående sex siffrorna är bilens serienummer som tilldelas sekventiellt baserad på produktion order med den första bilen är 100001.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150167.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.