Vad händer när jag skänka mina fordon?

Du behöver inte längre ett behov av att gamla clunker sitter på uppfarten. Ingen i familjen driver det och du inte vill ta itu med detaljerna för att äga det längre, såsom registrering och smog test. Samtidigt, att försöka sälja det kan verka som mer arbete som du kanske vill ta på. Du kan donera bilen, hjälpa en välgörenhetsorganisation och ge dig själv ett skatteavdrag i processen. Processen att donera en bil är ganska okomplicerad. Välja Välgörenhet

donera bilar till välgörenhet har blivit big business, motsäger syftet med donationer till välgörande ändamål. Enligt Laura T. Coffey i TodayShow.com, mellanhänder som påstår sig ta hand om de problem som du håller upp till 90 procent av donationen värde. Hitta en välgörenhetsorganisation som tar donationen direkt tillhandahålla den största donationen möjlig. Kontakta lokala organisationer, såsom kyrkor, skolor och assisterad centra levande. Du kan också kolla med din favorit nationella organisationer för att se om de accepterar bilen donationer. Kontrollera alltid att välgörenhet är en livskraftig 501 (c) 3 icke-vinstdrivande som kan ge dig en donation kvitto. Kontakta Internal Revenue Service (IRS) om du är osäker på en viss organisation.
Bestäm Värde

Bestäm marknadsvärdet på bilen. Använd online-resurser, såsom Kelley Blue Book eller Edmunds, för aktuella värden. IRS kommer att kräva verifiering av värde för alla donationer mer än $ 500. Om välgörenhet kommer att använda bilen, kanske du vill ha en mekaniker se över tillståndet i bilen för att se till att du får rätt kredit. Om välgörenhet kommer att sälja bilen och använda kontanter, måste du vänta på välgörenhet för att ge dig ett kvitto av försäljningsvärdet, vilket är vad du kan dra.

Leverans

När du donera en bil, måste bilen lämnas till välgörenhet. Många välgörenhetsorganisationer eller bil organisationer donation kommer att ordna någon att plocka upp bilen. Om välgörenhet måste betala för någon att få bilen, är det mindre pengar de kan använda för att hjälpa samhället. Om du har möjlighet att köra bilen och leverera det själv. Oavsett vilken metod du väljer att leverera bilen, se till att du får ett kvitto.
Paper Trail
p Det är viktigt att hålla detaljerna när donera en bil. Du måste anmäla Department of Motor Vehicles. Detta eliminerar din skuld om någon är i en olycka med bilen eller får en biljett. Se till att du får rätt kvitton för donation och följa upp om du behöver ett faktiskt försäljningsvärde kvitto. När du lämnar in din skatt, kommer alla donationer över $ 500 kräver en blankett 8283 för att följa din Form 1040 eller 1040A.
Fate of Car

När du donera en bil till välgörenhet, kanske du inte medveten om vad som händer med din bil. Vissa bilar är helt enkelt säljs och pengarna används för att stödja program för välgörenhet. I andra fall kan bilen vara fast upp och användas som en organisation fordonet. Vissa välgörenhetsorganisationer anpassar bilar, skåpbilar och lastbilar och ge dem till handikapp människor att använda. Ingen kontroll över ödet för din bil är därför det är så viktigt att kontrollera giltigheten av välgörenhet och skydda dig med rätt pappersarbete.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150247.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.