Vad händer om man säljer en bil och ägaren inte överföra äganderätten?

I en värld av auto försäljning, är titeln på dokumentet som bevisar ägandet av fordonet. En titel är nödvändigt att registrera ett fordon, samt för att försäkra den. När en bil säljs, är titeln undertecknas över till den nya ägaren. Bonded Titel

Utan titel, kan den nya ägaren inte registrera sitt fordon. Om det inte finns en titel finns (eftersom bilen är en bärgning bil eller på grund av pappersarbete gick vilse någon gång), kan köparen försöka få en bunden titel. En utredning ska göras för att avgöra om det finns några panträtt på titeln. Om titeln är klar, kommer en bunden titel utfärdas, efter en avgift betalas. Mängden av avgiften varierar från stat till stat, eftersom processen varierar från stat till stat, liksom. Kontrollera med Department of Transportation i ett givet tillstånd att driva denna process.
Konsekvenser för säljaren

Om äganderätten inte övergår till köparen, säljaren kan hållas ansvarig för biljetter eller andra kränkningar att den nya ägaren åsamkats, eftersom det inte skulle finnas några bevis för att den nya ägaren gör, i själva verket äger fordonet. Det är därför alltid i bästa intresse för säljaren att överföra äganderätten till köparen.
Överväganden
p Om säljaren anger en titel är inte tillgänglig, kan köparen vill kontrollera ramnumret (VIN). Detta är i allmänhet placerad på förarsidan, under vindrutan. Den VIN kan användas för att köra en rapport på fordonet för att se till att alla fakta är som säljaren säger. Detta kan rädda köparen från en värld av problem, i att förhindra försäljningen av ett stulet fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150324.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.