Hur man säljer en begagnad bil

Oavsett vilken form ditt fordon är i, kan du förvänta dig ett bra försäljningsargument upplevelse om du är rak och ärlig med potentiella köpare. Saker du behöver
tidningen
Kelley Blue Book Wash
Bil Supplies
Bilvax till salu skyltar
Cleaners Hand Vacuum
Skruvmejselsatser
Show Mer Instruktioner
1

Kontrollera bilens Kelley Blue Book värde. The Blue Book är en katalog av bil värden, finns på bibliotek och banker, och online på www.kbb.com.
2

Leta i den sekretessbelagda delen av din lokaltidning eller en lokal auto-handlare publikation (vanligtvis distribueras fritt på livsmedelsbutiker och liknande försäljningsställen) att jämföra marknadsvärdet på liknande bilar.
3

Bestäm hur långt över eller under det värde du ganska kan gå. Överväg faktorer såsom bilens skick, körsträcka, eftermarknad tillägg, exotisk färg och eventuella reparationer som du har gjort.
4

Tvätta och vaxa bilen, tom stammen, och åtgärda eventuella små problem med interior'broken knoppar, sticker fönster, trasiga klädsel. Rengör insidan noggrant (se relaterade eHows 'Tvätta en bil "och" Vax a Car ").
5

Samla all den service och register reparation tillsammans. Gör kopior av journaler för att ge till en potentiell köpare. Vidta åtgärder för att se till att bilens papper är i ordning, såsom att betala av utestående parkeringsböter och se till att registreringen är aktuell.
6

Kontakta din statens avdelning för motorfordon eller auktoriserad automobilklubb till ta reda på om du är ansvarig för en smog certifikat, detta varierar från stat till stat
7

Annonsera din bil.. Sätta upp skyltar på din verkstad, lokala Café eller affär om någon av dem har en anslagstavla. Placera annonser i lokala tidningar och andra sekretessbelagda resurser annons, och sätta en "Till salu" skylt i fönstret i bilen.
8

Söka online-platsannonser och anslagstavlor. Ofta anslagstavlor har diskussionerna om ett visst märke och modell.
9

När en köpare visar intresse, förklara dina skäl för att sälja bilen. Ange de reparationer du hade gjort och gas körsträcka. Notera eventuella nya delar, i synnerhet.
10

verkar vara funderar över köparens första erbjudandet, även om det är högre än du hade hoppats.
11

Undvik att göra en motförslag till ett förolämpande låg erbjudande. Artigt nedgång och säga att du inte kan acceptera något så lågt. Motbud när köparen blir närmare vad du kan acceptera. Fortsätt tills du kommer överens om ett rimligt pris.
12

accepterar kontanter, en bankväxel eller en postanvisning som betalning för bilen. Ta inte en personlig check om du inte känner personen väl.
13

Anmäl bilens titel certifikat för att överföra äganderätten till köparen. Federal lag kräver säljaren att lämna köparen två dokument: titeln för fordonet och en vägmätare uttalande visar bilens körsträcka. Vissa stater kan kräva en smog certifikat och andra former (ring din avdelning av motorfordon för att avgöra exakt vad du behöver). Andra dokument såsom bilens garanti (om överlåtbara) och register service, krävs inte men kan överlämnas till köparen.
14

Observera att i många stater att säljaren är skyldig att kontakta Institutionen för motorfordon för att informera den om överföring av äganderätten, det är köparens ansvar att ändra registreringen
15

Meddela ditt försäkringsbolag när bilen säljer, och efter att du har överfört äganderätten till. ny ägare. Berätta bolaget att ta bort det från din politik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150086.html

Previous: No
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.