Hur man blir en motor License återförsäljare i Alberta

Alberta ligger i västra Kanada. Om du vill vara en motor återförsäljare i Alberta, måste du ha en licens från Alberta Motor Vehicle Industry Council. Dealern licens tillåter dig att köpa och sälja både nya och begagnade bilar. Det gör också att du kan få begagnade motorfordon delvis eller helt och sälja bilen i delar eller hela. Det gör också att du kan förhandla om en annan persons räkning om försäljning eller köp av ett motorfordon. Du behöver också en licens om du hyra, reparera eller underhålla fordon. Instruktioner
1

Identifiera en näringsstruktur. Business strukturer som är acceptabla i Alberta inkluderar ett partnerskap, enskild firma och bolagsskatt. Du kan konsultera en professionell, t.ex. en advokat eller revisor, som kan ge dig råd om den bästa verksamheten för att möta dina behov.
2

Registrera verksamheten. Registrera ett företagsnamn och ditt företag med Alberta Corporate registret. I Alberta, är den firma du väljer behöver inte vara unik --- om du startar ett företag. Du kommer att utfärdas ett bevis för arkivering för att indikera att korrekt registrering av företag har slutförts.
3

forskning och se till att du uppfyller behörighetskraven. Du måste vara över 18 år för att bli en motor licens återförsäljare, har varit ansvarig för ett återförsäljaravtal i minst två år, eller har uppnått den OMVIC certifiering licens. Du behöver också bevis på godkännande från den kommun där verksamheten kommer att fungera.
4

Ansök om licens och betala licensavgifter till AMVIC. Avgifterna beror på vilken typ av motor återförsäljare du arbetar. Avgiften för ett företag som sysslar med reparationer är $ 250 per år, $ 175 per år för försäljning, och $ 350 per år för försäljning och reparationer. Anmälningsavgiften för en säljare är $ 150 per år. (Siffrorna är i september 2010.) Du behöver att förnya din licens varje år eller få ett giltigt femårigt provinsiella licens.
5

Hyra säljare. Dina anställda är inblandade i att sälja bilar måste vara licensierade av AMVIC. Försäljningen personal måste delta i en endags-seminarium som utvecklats av Southern Alberta Institute of Technology för att utbilda säljare om provinsiella förordningar och bidra till att minska oetiskt beteende. De seminarier erbjuds på många platser i Alberta. Du behöver en utsedd formulär agent tillstånd för varje säljare du anlitar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150300.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.