Hur att överföra äganderätten bil titel

byter ägare av en bil tar lite mer än att bara lämna över nycklarna. Du måste faktiskt överföra äganderätten in i någon annans namn innan han kan hävda äganderätt till bilen. Exakt hur du gör detta beror på var du bor, men varje stat kräver att du lämna in någon form av pappersarbete till Department of Motor Vehicles. Så om det är dags för dig att sälja din bil, då du kommer att vilja veta hur man överför ägandet. Instruktioner
1

Fyll i baksidan av din titel och signera det. I de flesta stater, kommer detta att vara minst ditt namn och namnet på köparen, med underskrifter. Om din titel redan har ditt namn på baksidan för att du köpte den från någon annan, måste du få en ny titel från DMV. Var medveten om att i vissa stater, måste du registrera titeln inne DMV eller ett utsett kontor. När du har undertecknat baksidan av titeln, kommer köparen att ansvara för att presentera titeln till DMV som bevis på ägande.
2

Kontrollera eventuella ytterligare krav äganderättsöverföring för ditt tillstånd på DMV. org hemsida. Exempel på några ytterligare steg du kan ta är att skriva mätarställningen på titeln, med baksidan av titeln attesterat och fylla i ett köpebrev.
3

bort din licens plåtar från bilen. Beroende på ditt tillstånd, kommer du vänder antingen dessa i DMV eller du får behålla dem.
4

Gör kopior av allting. Du vill ha en kopia av det undertecknade titel, köpebrevet och andra handlingar som visar att du har vänt bilen över till någon annan.
5

Se till att om du säljer ditt fordon till någon out-of-state, du och den som köper bilen förstår vad lagarna om försäljning av bilen. Vissa stater kräver att registreringsskyltar ska slås in tillsammans med en annullering av registreringen, och andra stater som inte kräver någon form av meddelande. För att kontrollera din statens krav, titta på DMV.org hemsida under "Utflyttning av staten" (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150228.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.