Hur man säljer en bil i Maryland

Att sälja en bil i stället för att bara handla det är ingen liten sak. Men det behöver inte vara en mardröm! Om du vill sälja en bil i Maryland, kan du göra det med ett minimum av huvudvärk genom att lära de regler och förordningar som styr försäljning av begagnade bilar, utveckla en reklam plan och förbereda allt du behöver i förväg. Saker du behöver
Titel till bilen
Köpebrev formulär
Visa fler instruktioner
1

Lär regler och förfaranden du måste följa för att sälja en bil i Maryland. Du som säljare, är ansvariga för att fylla i den nödvändiga informationen om titeln och för att tillhandahålla en attesterad köpebrev. Köpare är den som måste ta dessa dokument till Motor Vehicle Administration och fylla i en ansökan för avdelning och slutföra processen titeln överföringen. Dessutom är du ansvarig för de aktuella taggarna på bilen och du bör ta bort dem innan du slår bilen över till köparen.
2

Få de uppgifter och handlingar du behöver innan du börjar sälja en bil i Maryland. Om du har titeln, kontakta Motor Vehicle Administration (1-800-950-1682) för att ta reda på hur man får en dubblett titel. Du bör också ha ett köpebrev. Det är också en mycket bra idé att kolla marknadsvärdet på din bil. Du kan göra detta genom att gå till Kelly Blue Book hemsida (länken finns i slutet av denna artikel).
3

Förbered din bil för köpare att inspektera. En ren bil med skräp och personliga borttagna objekt gör ett mycket bättre intryck på potentiella köpare! Har din bil detaljerad och stämde upp. Det hjälper också till att reparera mindre objekt som dåliga vindrutetorkare eller rivna stoppning. Detta kan kosta några dollar, men det kommer att bli lättare att sälja bilen och du kommer förmodligen få ett bättre pris.
4

Genomföra en reklamkampanj för att få köpare är intresserade av din bil. Ett bra sätt att börja är genom att publicera flygblad på lokala college och kyrkan anslagstavlor. Du kan också placera annonser i tidningen, i lokala auto köpguider, och på webbplatser Internet-annonsering.
5

Följ statens lag när du genomför transaktionen. Fyll i Tilldelning av avdelning avsnittet på din titel. Detta inkluderar köparens namn och adress, det avtalade priset på och mätarställning. Skriv titeln och göra en kopia för din bokföring. Sedan ge det till köparen. Förbered ett köpebrev (du kan skapa en på nätet och skriva ut den med hjälp av länken nedan). Om bilen är mindre än 8 år måste du ha köpebrevet attesterad. Återigen, gör en kopia för att behålla. Slutligen, ta bilen taggar. Du bör antingen registrera dem till ett annat fordon eller returnera dem till en motor Fordonsförvaltningscentralen kontor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150104.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.