Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Kontrollera oljan med motorn igång

Motorolja måste bytas var tredje månad för att säkerställa ett fordons motor inte blir allvarligt skadad . Ofta kontrollera oljenivån i en motor är det bästa sättet att förebygga skador . Olja

Motorolja är en viktig del av ett fordon . Den förhindrar metallytor i en motor från mala samman och överför värme från förbränningscykeln . Den rengör också motorer av kemiska biprodukter från förbränning och build - ups .
Kylda oljan

Det mest effektiva sättet att kolla oljan i en motor är att möjliggöra motorn svalna . Mäta en kyld enhet möjliggör en mer exakt avläsning eftersom oljan skiftar i en aktiv motor för att förhindra överhettning och ger ett falskt låg läsning . Dessutom, när oljan är kall den är tjock och dränerar långsamt. Uppvärmd motorolja kan bränna huden .
Oljelock

Många nya bilar har oljelocket placerad direkt över ventillyftare . Dessa cylinder konservöppnare rör sig när bilen är igång . Oavsiktligt hälla olja på dessa rörliga delar kan skapa en allvarlig röra på motordelar och den person som hällde olja .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134618.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.