Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är farorna med HHO?

Knallgas, eller HHO, är en kemikalie som bildas genom att en blandning av vätgas, eller H, och syre, eller O2, i en 2 to1 förhållande, likt vatten. HHO har använts vid svetsning och skärning vid höga temperaturer under många år, men från och med 2010, det finns förslag om att använda den som en vanlig bil bränsle. Även om detta kan vara möjligt med rätt forskning, har ämnet många faror som kan uppväga dess fördelar. Komprimering och Explosion

Den mest uppenbara risken är att en vätgas explosion. Bygga upp av HHO gas eller en generell ökning av trycket i systemet kan skapa en risk för brand eller explosion. Enligt Computer nybörjare, är det dokumenterat bevis på att HHO har orsakat allvarliga explosioner i det förflutna, såsom 1986 Shuttle Challenger katastrof. Det är värt att notera att om gasen inte är under tryck, anses det mindre farligt.
Motorskador

ha alltför magert för en bränsleblandning kan höja förbränningen temperatur och skada motorn. När tidiga tester utfördes, blåste massor av motorer faktiskt upp eftersom bränslet inställningen var för mager. Denna risk ökar om du köper en billig imitation av en riktig HHO bil konverteringssats. Billiga imitationer är lätta att upptäcka eftersom de är gjorda av lägre kvalitet delar, såsom billiga PVC-material och användningen av vattenflaskor snarare än stålbehållare. Dessa står inte upp väl till temperaturförändringar och konstant skakning av användning på väg, vilket kan få dem att spricka och gå sönder. Dessutom är de ofta svåra att installera, inte lätt att anpassa sig från bensin till dieselmotorer och producerar mindre vätgas för priset, medan välkända tillverkare tillhandahålla högkvalitativa, anpassningsbara generatorer. En liter vätgas per minut är en acceptabel prestanda.
Felaktiga elektriska ledningar
p Om en bil gas sparare kopplats fel, finns det risk för brand och explosion skapad av gnistor eller fukt kan komma in på den felaktiga ledningar. Det finns också möjligheten att andra elektriska komponenter kommer att störas av generatorn, vilket skulle kunna skapa risker under körning.
Brännbarhetsklass

Man måste komma ihåg att HHO är en brandfarlig gas, vilket gör det utmärkt för förslag bränsleeffektivitet men livsfarligt.
Hydrogen Build Up

En annan fara är nära kopplad till explosionen är risken för en uppbyggnad av starkt brännbar vätgas. Flash arrestors, eller en-vägs ventiler, minimera risken, men om de är felaktigt installerade eller misslyckas, blir hela systemet extremt explosivt.
Ventilation

HHO kan få din motor att misslyckas om alltför mycket oönskad vattenånga kommer in i systemet. Verkligen farligt, bör HHO inte förväxlas med hoaxed, ofarlig molekyl dihydrogen kolmonoxid eftersom detta faktiskt är ett annat namn för vanligt vatten. Detta rapporterades av hoaxers att vara giftiga, vilket inte är en särskild fara för HHO.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134011.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.