Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera kol till flytande bränsle

I USA har de kolreserver att göra kol-flytande bränslen verklighet --- över 250 miljarder ton till ett värde som av 2011. Sydafrika har redan visat att den kan producera syntetiska bränslen framställda av stenkol i stor skala sedan 1950-talet. Den syntetiska flytande bränsle som resultat från kol kan göras svavelfri och kan minska partikel-och kväveoxidutsläpp och samtidigt vara ett konkurrenskraftigt alternativ bränsle inför ständigt volatila oljepriser. Däremot stöder vissa grupper som Natural Resources Defense Council inte produktionen av flytande kol, på grund av dess höga CO2-utsläpp. Instruktioner
Direkt Förvätskning
en

Bryt ner kol med hjälp av ett lösningsmedel vid hög temperatur och tryck för att ge destillerbar vätska. Lägg väte över en katalysator i ett steg som kallas "hydrokrackning." Uppnå flytande utbyten av upp till 70 procent av vikten av kolet genom en av flera processer, inklusive enstegs och tvåstegs destillation.
2

Använd en enda reaktor för att utvinna de destillat i Vid enstaka bearbetningsledet. Bilda en koluppslamning som sedan blandas med väte i den primära reaktorn vid 450-grader Celsius och 170 bar, eller ca 2465 psi. Kyl och tryckavlasta den erhållna produkten och destillera för att producera en lätt olja.
3

Ta kol genom en liknande process, men med två reaktorer, om destillering av vätskan genom en tvåstegs-destillation processen. Kombinera koluppslamningen med väte i den första reaktorn, vid liknande temperatur och tryck som i en-stegs destillation, vilket således ger en tung kol vätska, men fullständig kondensering i en andra reaktor, kommer vars temperatur vara högre.

Indirekt Kondensering
4

Bryt ner strukturen av kolet genom förgasning med ånga för att producera syntesgas, som kan omfatta gasifiying en fast bädd av koluppslamningen vid låg temperatur eller förgasning av applicera hög temperatur för att en cirkulerande bädd av kol. Använd vad som är känt som Fischer Tropsch-processen, som stänger av väte och kolmonoxid i gasen till flytande kolväten såsom diesel och flygbränsle, att omvandla syntesgas till vätska.
5

Justera kolmonoxid och väte molekyler i den erhållna syntesgasen till önskad nivå.
6

Ta bort svavelföreningar för att framställa ett flytande bränsle låg svavelhalt.
7

Ta syntesgas och reagera den över lågt tryck och temperatur för framställning av flytande bränsle. Beroende på bränsle du vill göra, kommer du att behöva olika behandling förhållanden och katalysatorer. Gör metanol med hjälp av en koppar-katalysator vid ca 300 grader Celsius och 60 bar. Förfina metanol med ytterligare katalysatorer för att göra dimetyleter, som kan användas för matlagning och uppvärmning, samt diesel-och bensinmotorer och gasturbiner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134747.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.