Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Problem med E85

Etanol har setts av allmänheten som ett alternativt bränsle med nästan noll nackdelar. Medan E85, gör en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin, ger mindre föroreningar och kan förlängas genom odling av majs som används i dess skapelse, den har vissa problem att någon överväger att konvertera en bil till E85 eller köpa en som använder bränslet ska överväga. Producerar mindre energi

Etanol producerar omkring 25 till 30 procent mindre energi än bensin, vilket innebär att du får färre miles till gallon i det långa loppet. Medan många människor har redan hört detta, har de ansåg inte hur det påverkar den mängd energi det tar att producera E85 i förhållande till den mängd energi som det producerar. Förenta staternas Department of Agriculture rapporterade år 2010 att etanol returnerar 1,42 energi genom förhållande än sätts in i den. Detta antal är dock inte ta hänsyn till sekundära ingångar. Sekundära ingångar är delar av etanolen skapande processen, till exempel de maskiner som samlar säden. Med tanke på detta och de varierande antal rapporten finns det ingen definitiv studie som bevisar etanol producerar mer eller mindre energi än det tar att producera den. Men även om man antar att etanol ger samma mängd energi som krävs för att producera det, du får fortfarande cirka 25 till 30 procent mindre energi än vad du skulle få med bensin i din dagliga körning.

Mindre Värde

När du köper E85 vid pumpen, det kostar inte mer än bensin. Det kostar mindre, men det är utan att ta hänsyn till hur mycket energi du får ut av E85 kontra bensin. Du får ungefär 25 till 30 procent mindre energi från etanol. Till exempel, för att avgöra jämförpriset på E85, med ett inköp på $ 2.49/gallon, skulle du dela den siffran med 0,70 för att få det sanna värdet av $ 3.56/gallon. Den viktigaste faktorn här är att titta på siffrorna jämförelsevis. Även E85 kan se billigare vid en första anblick är det ofta inte när du börjar göra matten och jämföra de relativa tal.
Frätande

Etanol korroderar ett antal material, inklusive plast, glasfiber och andra delar av motorn. Korrosion kommer antingen förorena bränslet eller förstöra delar av motorn, t.ex. bränsleledningen. Dock gäller detta inte för bilar som är avsedda att köras på E85. Dessa fordon är byggda med material som etanol inte fräter. Som sagt, det är en faktor att tänka på om du planerar att konvertera din egen bil till E85. För att slutföra konverteringen, måste du byta ut någon plast eller gummi motordelar, såsom tätningar och slangar, att E85 kommer i kontakt med. Många av tätningarna du behöver byta är en del av själva motorblocket, vilket gör omvandlingen både svårt och dyrt. Addera Svårt att hitta

rikstäckande i mars 2011 Förenta staterna hade bara 2345 E85 tankställen jämfört med 116.855 totalt bensinstationer i juni 2008. Många stater, såsom Connecticut och Maine, har inte några E85 stationer, och många stater hade inte mer än 100 stationer, med den mest som ligger i Minnesota på 369 stationer. Även om detta antal ökar, finns det ingen garanti om produktionen av framtida stationer. Du kan hitta de mest aktuella noteringen av E85 tankstation platser på US Department of Energy: s hemsida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134676.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.