Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Typer av biobränslen

Biodrivmedel har funnits nästan lika länge som själva bilarna, med några av de tidiga motorkonstruktioner avsedda att köras på etanol och biodiesel. Upptäckter av stora fyndigheter av fossila bränslen, men gjort det billigare att köra bilar på bensin och diesel från råolja. Idag är nedbrytande fossila bränslen, förutom det faktum att de orsaka luftföroreningar, skapa mer intresse för biobränslen. Biodiesel

Biodiesel, känd vetenskapligt som metylestrar, är en naturlig bränsle skapas från vegetabilisk olja genom en process som kallas transesterifiering. Med hjälp av denna process, är två produkter gjorda: biodiesel själv och glycerin, som används vid tillverkning av tvål. Biodiesel kan användas antingen ren eller blandad med vanligt dieselbränsle för användning i dieselmotorer bilmotorer. Dieselmotorer kräver i allmänhet liten eller ingen modifiering för att kunna bränna biodiesel. Bränslet brinner också rent och är biologiskt nedbrytbar.
Bioalkohol

bioalkoholer såsom bioetanol och biobutanol görs med en jäsningsprocess och är i grunden sprit, som sprit. Det är ett högoktanigt bränsle som produceras naturligt och fann blandas med vanlig blyfri bensin. Det blandas eftersom det är alltför flyktiga en substans som skall användas i sin rena form. Bioalkoholer är ren förbränning och, till skillnad från petroleumbaserade bränslen, är förnybara som korn kan odlas för att göra mer biobränsle.
Biogas

Biogas är ett bränsle produceras som naturliga restprodukter bryts ner av bakterier. Det består av mellan 50 till 80 procent metan och 20 till 50 procent koldioxid. Spår av kväve, väte och kolmonoxid är närvarande. Den fossila naturgasen, i jämförelse, är cirka 70 procent metan kombineras med kolväten som butan och propan. Biogas kan skördas från deponier, reningsverk och jordbruksområden där naturliga avfall bryts ner för att producera metangas. Den kan användas för de flesta av samma saker som naturgas, inbegripet som bilbränsle.
Viability

vara ren förbränning, biobränslen är bättre för miljön. I fallet med biodiesel och bioalkohol, de grödor som behövs för produktionen kompensera för den koldioxid som produceras vid förbränning av bränslen. På ytan, dessa naturliga bränslen verkar perfekt, men tar den energi som används för att producera dessa biobränslen upp det mesta av den potentiella energi som kan produceras av dem. Den energi som används för att producera biobränsle är också främst skapas från fossila bränslen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134752.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.