Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur kan Etanol ge ett alternativ Fossil Fuel?

Förespråkare av alternativ energi rörelsen anser att etanol kan revolutionera den amerikanska bränsleekonomi genom att tygla landets beroende av utländsk olja. Dock kommer produktionen av etanol från växter, såsom majs och vete, som utgör huvuddelen av den globala livsmedelsmarknaden. Etanol ger ett alternativ till fossila bränslen, men kan också hota att destabilisera den globala tillgången på livsmedelsgrödor. Identifiering

Etanol är inte ett fossilt bränsle som naturgas och råolja. Det är ett alternativt bränsle som framställs av växter som innehåller grundläggande sockerarter. Sockerarterna jästs och destillerats till koldioxid och alkohol. Etanol är dessutom en förnyelsebar energikälla eftersom det kommer från majs, korn och vete stjälkar, som kan skördas och sedan återplanteras.
Bränsletyper

Flex Fuel Bilar ( FFV) har motorer som kan köras på en blandning av 15 procent bensin och 85 procent etanol. Detta bränsle blandning brukar kallas E85. Denna etanol blandning brinner renare och saknar den giftiga lukten av bensin. Ett alternativt bränsle hemsida, bortom de fossila bränslena, rapporterar att mer än 6 miljoner FFV är på väg i dag, inklusive bilar från Ford och GM. Även om det fortfarande finns en begränsad mängd etanol bränslepåfyllning stationer för FFV, siffrorna ökar stadigt kring nationen. E10 är en annan vanlig flex bränsle och innehåller 90 procent bensin och 10 procent etanol. De flesta bensinstationer erbjuder idag en E10 blandning. All blyfri bensin motorer kan köras på E10 bränsle och inga speciella ändringar krävs. Den amerikanska koalitionen för Etanol även bedriva forskning på högre etanolblandningarna, SHC som E20 och E30 för att ytterligare öka etanol bränsleekonomi.
Ekonomisk nytta

Etanol är en ekonomisk välsignelse för den amerikanska ekonomin, från råmaterial odlare till fabriks-processorer. År 2005 passerade president George W. Bush en elräkning som radikalt ökade landets produktion av etanol. En viktig orsak till detta nya lagförslaget var att skapa nya arbetstillfällen och stimulera den amerikanska ekonomin. Den amerikanska koalitionen för Etanol (ACE) förespråkar förre presidentens ökning anläggningar etanolproduktion hänvisning till att nästan 700 arbetstillfällen på lång sikt kommer att skapas i områden nära dessa ethanolväxter. Enligt ACE, kan etanol ökar också lokala och statliga skatteintäkterna med $ 1.200.000 per år.
Environmental Benefit

Etanol har en miljömässig kant på traditionella fossila bränslen. Etanol tillverkas av växter och organiskt avfall och därför betraktas som en förnybar energikälla. Eftersom etanol är ett biobränsle är CO2-utsläppen minskas kraftigt. En jämförande studie utförd av University of Nebraska-Lincoln fann att etanol minskar utsläppen av växthusgaser med cirka 50 procent. Etanol innehåller också 35 procent syre och minskar giftiga avgaser kemikalier som bensen och koloxid. Den Renewable Fuels Association rapporterade att under 2008 var minskningen av utsläppen av växthusgaser med etanol motsvarar avlägsna mer än 2,1 miljoner bilar av vägen.
Energy Independence

Den amerikanska koalitionen för Etanol rapporterar att två tredjedelar av USA råolja som importeras från andra länder, vilket skapar ett beroende av utländsk olja källor. Etanol, å andra sidan, är ett USA-tillverkade bränslet och dess produktion går i spetsen för den amerikanska jordbruksindustrin. Eldningsolja kan avsevärt kompensera landets handelsunderskott på råolja. I själva verket uppskattar Energy Information Administration att 6 miljarder liter per år för etanol kunde klippa bensin importen med mer än en tredjedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134304.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.