Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad behöver jag för att använda biodiesel i min bil?

Biodiesel är en form av diesel som används för att ersätta mer förädlade bränslen i fordon och värmare hem. Ju mer raffinerade ett bränsle, har de fler kemiska föreningar delats isär och kombineras för att skapa den. Många av dessa föreningar är farliga för miljön, så grövre bränslen som diesel, är inte lika naturligt farligt och med dagens motorer inte producera så mycket föroreningar, heller. Biodiesel är en form av diesel tillverkad av begagnade växtoljor så att energi kan sparas och avfall kan återvinnas. Använda Biodiesel
p Det finns inte en biodiesel men många olika kvaliteter av biodiesel tillverkad av en kombination av många olika typer av oljor, speciellt vegetabilisk olja. Den enda absolut nödvändig förutsättning för att använda biodiesel är att ha en dieselmotor i bilen. Om du har en bensinmotor, kommer du inte att kunna använda biodiesel eftersom gasmotorer process och använder bränsle annorlunda än dieselmotorer, som kan hantera den tyngre bränsle. Medan de flesta hus-baserad biodiesel apparater såsom värmare måste byggas och installeras från grunden, om du har en vanlig dieselmotor i bilen, då kan du använda biodiesel.

Du kan också välja om du vill köpa biodiesel från en leverantör eller göra det själv. Du bör försöka att köpa från en leverantör där det är möjligt eftersom att göra biodiesel från vegetabilisk olja kan bli mycket dyrt och svårt. Normala oljor, såsom användning vegetabilisk olja, bör aldrig användas direkt. En annan populär återvinningsstrategi använder gammal olja dieselmotor, som du lättare kan filtrera hemma och lägg till din befintliga diesel försörjning.
Överväganden och extra utrustning

Inte alla biodiesel är skapade lika. Medan din dieselmotor kan köras på 100 procent biodiesel bränsle, kommer det inte använda det ganska så effektivt, och du kan även ha problem att hitta 100 procent lösningar som finns i ditt område. Mest biodiesel kombineras med regelbundna dieselbränslen, bildar endast 5, 10, eller 20 procent av lösningen. Medan detta kompletterar bränslet avsevärt, ändå ger en tillräckligt ren blandning att motorn inte kommer att påverkas.

När du använder biodiesel för första gången i din motor, kan ditt filter blir lätt igensatta. Detta är på grund av upplösningen av vaxpartiklar redan finns i motorsystemet, och kan leda till blockeringar och andra farliga problem. Om du precis har börjat att använda biodiesel, räkna med att byta filtret snart efteråt -. Leta efter tecken som långsamma starter eller långsammare acceleration

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134287.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.