Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Göra Biodiesel Bränsle

Biodiesel är ett bränsle som tillverkas av oljor som solros-och rapsolja. När oljorna kombineras på ett visst sätt, de gör ett bränsle som kan köra motorfordon motorer. Biodiesel är hållbar och koldioxidneutral, vilket innebär att den bara släpper samma mängd koldioxid vid förbränning som det tog ut som växten växer. Göra biodiesel är komplext, men en gång bemästrat, kan biodiesel producera upp till 8 procent bättre bränsleekonomi. Saker du behöver
Spillolja eller vegetabilisk olja
Bunsenbrännare
Termometer
plasthandskar
Skyddande laboratorierock
3 plast bägare
250 ml Metanol
4 g natriumhydroxid
Funnel
1 plastbägare med dränering i botten
5-10 mikron filter
Visa fler instruktioner
1

avlägsna vatten från avfallet vegetabiliska olja genom upphettning till 120 grader Celsius med en Bunsenbrännare. Blandningen kommer att spotta och pop om det finns något vatten närvarande. Vid användning av ren vegetabilisk olja, Mix värme till 55 grader Celsius.
2

250 ml metanol och 4 g natriumhydroxid i en separat bägare. Om du började med avfall vegetabilisk olja snarare än ren vegetabilisk olja, prova att använda 6 till 7 g natriumhydroxid. Vänta 10 minuter tills natriumhydroxiden har löst sig helt. Denna process gör metoxid.
3

Vänta tills den upphettade vegetabiliska oljan har svalnat till under 60 grader Celsius och använd en tratt för att hälla det i metoxid lösningen. Skaka kraftigt i 15 sekunder.
4

Låt blandningen sitta i upp till två dagar för att låta biodiesel i lösningen för att separera från glycerin också från reaktionen. Separera hjälp av en tratt in i en fjärde plastbägare med en dräneringsventil i botten.
5

Tvätta lösningen för att avlägsna eventuellt överskott av glycerin. Lägg en lika stor mängd vatten till biodiesel och låt den sedimentera till botten av bägaren under ca 12 timmar. Töm ut vattnet från botten av din behållare med en ventil och sedan upprepa processen 2-3 gånger tills vattnet rinner ut är klar. Värm biodiesel upp till ca 130 grader Celsius under 20 minuter för att avdunsta eventuellt kvarvarande vatten. Filtrera biodiesel i en 5-10 mikron filter innan du lägger till bilens motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134354.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.