Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka växlar bilen behövs för att köra vätgas?

I sökandet efter alternativa bränslen för att driva bilar och lastbilar, har väte fram som en ledande utmanare. Väte är rikligt, har ett relativt högt energiinnehåll och producerar inga skadliga utsläpp vid förbränning, vilket gör det till en miljöanpassad och hållbar energikälla. Men att konvertera en modern bil att använda vätgas kräver flera förändringar. Tankar

Lagra vätgas kräver tillägg av nya bränsletankar. Vätgas bränsle lagras under högt tryck, vilket innebär att stora metall behållare skall installeras, vanligtvis i den bakre sittgrupp eller i stället för den ursprungliga bensintanken. En konventionell bränsletank kan inte motstå trycket som behövs för att lagra väte, men kan hållas om bilen är planerad som en hybrid som kan använda antingen vätgas eller bensin.
Tändningsmatris

flesta förbränningsmotorer är kapabla att bränna vätgas. Emellertid är motorer utformade, tidsinställda och regleras för att bränna en blandning av bensin och syre från luften. Vätgas brinner utan syre, vilket innebär att motorn måste justeras för att inte släppa in luft och att alstra gnistor för antändning vid ett annat intervall. Variabel tändningsmatris är nödvändigt att låta motorn fortfarande bränna bensin.
Katalysator

Bilar som körs på vätgas behöver också en speciell typ av katalysator. Ungefär som en vanlig katalysator, rengör denna del av avgassystemet avgaserna innan det släpps ut i atmosfären, avlägsna oförbränt bränsle och andra föroreningar från förbränningsprocessen. Väte avgaser kan innehålla en annan kemisk sammansättning, vilket betyder att den behöver en egen katalysator.
Fuel Cell


Även den enklaste typen av väte konvertering är att göra en befintlig bil använda väte i sin förbränningsmotor, lägga till en cell vätgas är ett annat alternativ. Detta kräver avlägsna gasen motor och bränsletank och infoga en cell vätgas, vilket cykler vätgas genom en elektrolyt som avlägsnar elektroner och lagrar dem i en on-board batteri. Förutom bränsleceller och batterier, måste bilen också en elektrisk motor för att dra energi från batteriet och driva bilens hjul via transmissionen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134344.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.