Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är farorna med en Hydrogen Cell?

På grund av de ökande kostnaderna för olja bensin och ökad oro om dess inverkan på miljön, är andra energikällor för fordon blir allt populärare. En väte cell bränsle ger ett alternativ till bensin, men det har vissa inneboende farorna. Brandfarlighet

Vätgas är mycket brandfarligt. Vätgas cell bränsle är snabb att antända och brinner snabbt, och eftersom det är mer brandfarligt än petroleum, risken för bränder, brännskador eller dödsfall är en stor fara. Om vätgas är utsatt för ett oxidationsmedel, såsom syre, kan det resultera i förbränning. Däremot kan vätgas cell bränslet inte antänds så länge det är i något slutet behållare (t.ex. en bränsletank) med några andra ämnen som finns.
Risk för kvävning

Vätgas cell bränsle är färglös, luktlös och smaklös och "påvisas med mänskliga sinnen," enligt US Department of Energy. Om väte skulle läcka från bränslecellen är kvävning en möjlighet eftersom det skulle vara nästan omöjligt att veta att ett väte läcka var närvarande och att gasen som intas. Dock är vätgas stiger och dispergerar snabbt, sänker risken för intag och kvävning.
Risk för frysskador

Hydrogen extremt kallt när i flytande form. Vätgas bränslet mycket komprimerade, vilket gör bränslet ännu kallare. Om väte bränsle läcker från en bränsletank och berör huden kan blåsbildning eller brännande, även frysa huden till punkten för köldskador. Denna risk kan vara förhöjd på grund av undetectability av väte med de mänskliga sinnena.


Pressure-relaterade Explosioner Eftersom vätgas måste kraftigt komprimerade för användning i en väte-cell tank, finns det en risk av tryck-relaterade explosioner. Om bränsletanken skulle sluta fungera korrekt, kan det plötsliga frisläppandet av den mycket trycksatt vätgas resultera i en explosion som kan orsaka allvarliga skador. Dock kommer ordentliga tankning system förhindrar detta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134368.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.