Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder Fritös olja för biodiesel

Använda oljeavfall grönsak (WVO) som bränsle i en dieselmotor kan ha varierande resultat. Den primära metoden för att använda direkt WVO som ersättning för dieselbränsle är att värma oljan så att dess viskositet är nära den hos petroleumbaserade dieselbränsle. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan konvertera en dieselmotor för att köra spillolja i ungefär tre timmar. Saker du behöver
WVO /SVO konverteringssats
WVO filter och pump (samling)
Visa fler instruktioner
Använda fritösen oljeavfall grönsak för biodiesel
1

Anpassa dieselfordon för avfall vegetabilisk olja (WVO). Detta innebär en varmare för bränsletanken, samt en varmare för bränsleledningen strax innan det blir till insugningsröret. Dessa säljs i kit, och de sänka viskositeten hos den mycket tjock fett ner till det av dieselbränsle. Andra anpassningar av bilen bör omfatta högre rankade glödstift och bredare bränsle hamnar injektion, men dessa kan bli dyrt och är inte avgörande för att bränna WVO i en dieselmotor. Vissa tillverkare av konvertering vegetabiliska oljeprodukter är listade nedan, och många kit finns.
2

Samla tillräckligt med fett för att bränna. Restauranger är mest lättillgänglig källa, och ägare oftast är ivriga att göra sig av med avfall som normalt skulle kosta pengar att kasta bort. Se till att oljan kommer från en naturlig vegetabilisk källa, eftersom vissa platser kommer att använda jätte förkorta "tegelstenar", eller en hög andel animaliska fetter. Dessa brinner inte samt vegetabilisk olja, så det är viktigt att fråga om renhet.
3

Filtrera oljan och häll det i tanken för användning. Många biodiesel entusiaster kommer att använda en blandning av petroleum diesel med WVO, men det är egentligen bara behövs i kallare klimat. Det är också populärt att använda WVO i en dual-tank setup, där det finns vanligt dieselbränsle i en separat tank för uppstart och avstängning. Detta kan förhindra bränsleinsprutarna från "koks" eller igensättning med kyld fett.
4

Kör bilen för korta sträckor för att säkerställa att motorn kan hantera switchen. Mest sen modell motorer är komplexa, och systemet kommer att fungera perfekt för att vara effektiv och inte skadar komponenter. Äldre modell motorer kan ta förändringen lättare, eftersom det främst är direkta insprutningssystem utan datorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134062.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.