Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Så här ändrar en bil att köra på etanol

Etanol, en växtbaserad energikälla, är den mest använda alternativa bränslen källa i nationen. Mest populärt är det specifika blandning av 10% etanol och 85% bensin (E10 i detaljhandeln). Det har visat sig fungera i vanliga fordon samt flexibel användning (flex-användning) fordon. Flex-bruk fordon är utformade för att tåla högre blandningar av bränsle --- upp till så mycket som 85% Etanol (E85 i detaljhandeln). Men eftersom ren-brinnande bränsle är billigare än oblandad bensin, vissa bilägare letar efter sätt att göra ändringar i sina fordon för att kunna anpassa sig till högre etanolblandningar än den populära 10%. Saker du behöver
Tändstift
Bränslefilter
Bränsleinsprutning kit
Förgasare
Bränslepump
Visa fler instruktioner
1

Installera en Etanol bränsleinsprutning kit, som tillåter bränsleinsprutaren och anslutna slangar för att ge större flöde av bränsle än traditionell bensin. Även bränsleledningen slangarna måste bytas eftersom materialet makeup är viktigt --- neopren slangar fungerar bäst för Etanol, en alkohol-baserat bränsle som kan orsaka gummi och plast slangar att försämras.
2

Ta bort den nuvarande förgasaren och ersätta den med en mindre förgasare, vilket kommer att begränsa luft /bensin blandning, vilket gör bilen bättre kunna underlätta användningen av etanol. Även om inte alla bilar har förgasare, är uppfattningen att större förgasare har vissa svårigheter att anpassa sig till den avvikande syrehalt Etanol blandat bränsle.
3

Avlägsna fabriksinstallerade bränslepump och installera en bränslepump som utformats speciellt för att bearbeta och flytta en blandning Etanol bensin. Den nya bränslepumpen kommer att komplettera de förbättringar bränsleinsprutning och ger dig möjlighet att nå den maximala prestandan från bränsleinsprutningen.
4

Byt bränslefiltret. Tanken är att etanol har mer föroreningar än oblandad bensin, så bränslefiltret kommer att samla fler partiklar oftare och kommer därför att behöva bytas oftare.
5

Byt tändstift. Återigen, är tanken att Etanolblandat bensin har fler föroreningar än oblandad bensin, och partiklar kan samlas på och runt tändstiften, vilket får dem att vara ur funktion och kräver mer frekvent byte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134476.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.