Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Användning av Fet avfall i produktion av biodiesel

Forskare från National Renewable Energy Laboratory släppte en rapport 1998 citerar potentiell produktion av biodiesel bränslen från flera fettämne källor, uppgår till mer än 943 miljoner liter bränsle per år, baserat på 1991 figurer. Många typer av feta avfall är lämpliga för produktion av biodiesel, vilket gör det till ett potentiellt överkomliga och tillgängliga alternativ till fossila bränslen för både stad och landsbygd, förutsatt att den är tillgänglig och tillverkas med rätt filtrering och blanda tekniker. Typer av feta avfall som används i Biodiesel

Olika typer av fett avfall kan användas för produktion av biodiesel, inbegripet ätbart talg, oätliga talg och fett avfall. Avfall fett från restaurangbranschen --- som används i produktionen av biodiesel --- kallas gult fett, vilket är en blandning av spilloljor och fetter som används i matlagning.
Potentiella användningsområdena för Fet Avfall för biodiesel

Forskare från National Renewable Energy Laboratory tror oätliga talg och fett har den största potentialen för biodiesel bränsle produktion. Medan majoriteten av dessa feta avfall används som djurfoder, är miljontals liter kasseras varje år. Laboratoriet säger gult fett kan ha den största potentialen för produktion av biodiesel i stora städer och oätliga talg för landsbygden nära slakterier.
Fatty avfall som används för tredelade blandningar i Biodiesel

Enligt Sergejus Lebedevas och Andrius Vaicekauskas av den litauiska Klaipeda University Maritime Institute, bör vissa fettsyrablandningar (ofta i fet avfall) användas i tre delar blandningar från följande källor i produktionen av biodiesel :. rapsolja metylestrar, fläsk ister metylestrar, oxtalg metylestrar och linolja metylestrar, den senare i en blandning av 1 del linfrö, 4 delar animaliska fettsyror
Fatty Avfall som bör inte användas i Biodiesel

Lebedevas och Vaicekauskas fann att vissa fettsyrablandningar (ofta i fet avfall) kan inte användas direkt i dieselmotorer, inklusive rena djur fettsyrametylestrar och fettsyror metylestrar från linolja.
Fördelar med Waste Fats i
biodiesel

Fatty avfall är bland de mest förnybara och tillgängliga energikällor, enligt Awad och kollegor. Dessutom, de är biologiskt nedbrytbara,, icke-toxisk kan placeras direkt i dieselmotorer när det är rätt framställs, och de minskar sot och oförbränd utsläpp. Fet avfall kan också minska kostnaderna för produktionen med så mycket som 85 procent.
Nackdelar med att använda Fatty Avfall i
biodiesel

Fatty avfall måste genomgå ordentlig produktion och filtrering tekniker innan de kan användas, och inte alla som driver biodiesel fordon har tillgång till den utrustning som behövs. Låga temperaturer kan göra att bränslet något slammiga, eller bromsa flödet av bränslet ned tillräckligt för att orsaka problem med det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134370.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.