Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur Tryck Oil för att göra biodiesel

De flesta kommersiella oljeväxter bearbetas till olja med industriella lösningsmedel som inte är praktiskt för hemmet producent. Men oljeväxter solros sorter (i motsats till sorter som används för mänsklig konsumtion av frön) lämpar sig väl för småskalig mekanisk oljeproduktion, producerar omkring tre gram olja per kilo seed.Home kvarnar kan köpas färdiga eller byggd med en svetsad metallram som stöder en tre-tons jack, som används för att trycka oljeväxter inuti en specialbyggd kolv med hål i den yttre väggen för att frigöra olja. Saker du behöver
Oljeväxter frön typ solros
Blender
Oil press
0,5 micron filter
Visa fler instruktioner
1

Process oljeväxter-typ solrosfrön i en mixer tills de bildar en fin måltid. Oljeväxter sorter behöver inte vara skalad innan blandning.
2

Värm måltiden solrosfrön i en 300 graders ugn i 20 minuter, eller tills den når 170 grader. Rör om blandningen var femte minut.
3

Place solrosfrön måltid i olja pressen. Tryck på mjöl tills all olja utvinns.
4

Filtrera färskpressad olja genom ett 0,5 mikron filter för att ta bort fina partiklar av utsäde och skrov. Micron filtrering av 0.5 är acceptabelt för biodiesel produktion utan ytterligare filtrering.
5

Store den filtrerade solrosolja i en sluten behållare för vidare bearbetning. Ren, tydligt märkta bensin burkar fungerar bra för detta ändamål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134400.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.