Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera en bil för Biofuel

Begreppet "biobränsle" hänvisar till en rad olika alternativa bränslen, men den ena med störst spridning är biodiesel. Biodiesel kan tillverkas av en mängd olika organiska material - vegetabiliska oljor, animaliska fetter, även använd matolja. Det är icke-toxiskt och brinner rent. Biodiesel kan läggas till petroleum diesel för att skapa en biodiesel blandning. En blandning som är 20 procent biodiesel betecknas "B20". Ren biodiesel är "B100". Blandningar av B20 eller högre kvalificera sig för alternativa bränslen krediter i Energy Policy Act från 1992. Saker du behöver
bil med diesel Metal motor
bränsleledningar
Byte bränslefilter
Visa fler instruktioner
ett Motorer som körs på # 2 diesel kommer också köras på biodiesel.

Köp en diesel bil om du inte har en. Dieselbilar, liksom de flesta stora lastbilar, kör på # 2 diesel - den typ som säljs på många bensinstationer. (# 1 diesel - fotogen - används främst som bränsle för värmare) katalog

Dieselbilar har haft vågor av popularitet sedan oljeembargot av 1970-talet och dess skyhöga bensinpriser.. Många tillverkare fortsätter att göra dieselbilar, så du har en mängd nya och gamla modeller att välja mellan. Department of Energy: s alternativa bränslen och Advanced Vehicles Data Center har en omfattande lista av dieslar och en lätt-till-använda jämförelse verktyg.
2

Byt bränsleledningar av gummi med metall sådana. Till skillnad från vanlig diesel, har biodiesel lösningsmedel kvalitet, vilket är både bra och dåliga nyheter. Den goda nyheten: Med tiden kommer det att hålla motorn igång mycket renare än vanlig diesel. Den dåliga: Det kommer att äta genom bränsleledningar av gummi. Om du har gummi bränsleledningar, ersätta dem med metall sådana. De flesta dieselfordon sålts sedan 1995 har bränsleledningar som kan stå upp till biodiesel krav.
3

Byt bränslefilter. Biodiesel börjar direkt att spola gunk ur bränslesystemet, och gunk kommer att landa i bränslefiltret. Börja med en ren.
4 Biodiesel bränsle, tillverkad av organiska material, minskar föroreningar och beroendet av utländsk olja.

Bestäm vilken biodiesel är rätt för dig. Medan B100 är den renaste formen av biodiesel - det är biologiskt nedbrytbar, giftfri och väsentligen fri från svavel och aromater - Det är också oerhört svårt att hitta. Ordentligt blandade B20 kan användas året runt i alla dieselmotorer och ger hästkrafter, vridmoment och körsträcka liknar vanlig diesel. B5 kvalificerar inte för alternativa bränslen krediter, men den säljs fler butiker. The National Biodiesel Board webbplats, www.biodiesel.org, kan hjälpa dig att hitta seriösa handlare.
5 Köp förblandas biodiesel från välrenommerade återförsäljare.

Börja använda biodiesel, uppmärksamma din bils prestanda. Om du märker att din bil känsla trög, byta bränslefiltret. Du kommer förmodligen att behöva göra detta oftare än vanligt i början men med tiden bör du kunna återgå till din vanliga underhållsplanen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134495.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.