Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur vill kolla Transmission Oil

Kontrollera dina transmissionsolja är en relativt enkel uppgift och en som bör göras med viss frekvens. Som en av de dyraste delarna i ett fordon för att ersätta, är överföringen beroende av smörjmedlet i vätskan och att vätskan både fyllda på lämpligt sätt och är inte brännas. När kontrollera din transmissionsolja, notera nivån och märker om har en bränd lukt, kommer detta att vara en indikator på att det är dags att byta vätskan. Saker du behöver
Transmissionsolja (om nödvändigt) katalog Rag
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Läs fordonets bruksanvisning, eftersom den ursprungliga steg varierar beroende på märke och modell av din bil. Kontrollera om din bil ska värmas upp och med motorn igång som de flesta gör, eller om det ska vara avstängd, men fortfarande varmt.
2

Öppna huven på din bil och lokalisera sändningen vätska mätstickan mot bakdelen av motorn, i allmänhet motsatt från banden i fronten. Ibland transmissionsolja mätstickor är märkta som sådana och kan även ange vilken typ av vätska du bör använda.
3

tag mätstickan transmissionsolja med handen, dra ut den och torka av den helt Rengör med en trasa. Återgå mätstickan i hålet och tryck in den hela vägen till botten.
4

Hämta oljestickan igen och titta på vätskenivån på oljestickan. Alla automatiska transmissionsolja mätstickor kommer att indikera de nivåer med linjer porträtterar hög och låg nivå.
5

Beakta lukten av transmissionsolja utöver den nivå. Om vätskan luktar liknar bränd toast (kallad "pink stink"), måste du ersätta den vätska.
6

Använd en tratt för att lägga transmissionsolja om nivån är låg. Lägg endast ca ¼ liter vid en tidpunkt som tills nivån på mätstickan visar att det är fullt. Var noga med att inte överfylla ditt transmissionsolja.
7

Kontrollera din transmissionsolja en gång vartannat år eller vid varje 24.000 miles för att undvika att köra låg eller använda förstört olja, vilket skapar potential att skada transmissionen själv , en dyr komponent att ersätta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133919.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.