Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör en dieselmotor köras på matolja

Det finns flera sätt att använda matolja som bränsle i en dieselmotor. Rak vegetabilisk olja (SVO) kan användas, men din motor måste först konverteras för att använda den. SVO är mer trögflytande än petroleumbaserade bränslen, så det kommer inte att kunna köras genom en vanlig dieselmotor. Biodiesel är ett annat alternativ och kan användas i en vanlig dieselmotor. Detta är oftast dyrare än vanligt avfall matolja och måste behandlas först. Många olika konverteringssatser finns och kommer att spara pengar under hela livstiden för din bil. Saker du behöver
använd matolja
kaffefilter eller ett filter påsar
Stort förvaringsutrymme containrar
SVO konverteringssats
Visa fler instruktioner
1

Verifiera med ombyggnadssats tillverkaren eller din mekaniker för att ta reda på om ditt fordon kan konverteras för att köras på matolja. Äldre fordon oftast inte kan konverteras. Samla tillräckligt med vegetabilisk olja för att fylla din tank. Filtrera oljan genom ett kaffefilter eller filterpåse för att avlägsna eventuella partiklar.
2

Bestäm om du ska installera konverteringssatsen själv eller söka professionell hjälp. Det finns flera olika konverteringssatser tillgängliga från olika företag, och alla har sin egen uppsättning detaljerade installationsinstruktioner. Om du är obekant med att arbeta på bilar, är det rekommenderat att du tar bilen till en mekaniker att installera konverteringssats för dig. Den konverteringssats kommer att innehålla en styrenhet, en extra bränsletank för att hålla den vegetabiliska oljan separat från vanlig diesel (som du fortfarande kommer att använda), en bränslevärmare, en värmeväxlare, separata SVO bränsleledningar och en elektrisk brytare.

3

Vänta några minuter, efter att du startar bilen, för det bränsle för att värma upp innan du kör den, speciellt i kallare temperaturer. Din bil kommer att starta upp och stänga med vanlig diesel, och det kommer att gå över till den vegetabiliska oljan under körning. Vissa konverteringssatser kommer att göra detta automatiskt, men med vissa måste du göra det själv. Om din bil stoppas i en timme eller mer, växla tillbaka till vanlig diesel ca 10 minuter före slutet av din enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134318.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.