Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder Alger Som Biodiesel Bränsle

Alger kan tyckas som en udda alternativ för bränsle, men även Department of Energy har fångats på att alger har potential att producera upp till 30 gånger mer olja per hektar än konventionella biobränslen grödor som majs och sojabönor. Alger produktion och utvinning kräver professionell utrustning och komplexa processer. Alger är ett hållbart och mycket tolerant organism med förmåga att växa i svåra förhållanden, vilket gör 15.000 liter biobränsle möjliga från varje tunnland av alger värt bekostnad. Saker du behöver
fotobioreaktor eller annan odlingsmetod
Alger stam
Odling och skördemaskiner
Oil utsug
Biodiesel generator
Visa fler instruktioner

1 Alger kan växa nästan var som helst.

Välj en alg sträng med den högsta andelen av klorofyll och oljeproduktion. Tänk på platsen och villkor som du planerar att odla alger för att hitta den perfekta strängen för dina behov. Alger kan växa från extrem värme till extrem kyla, vatten eller i grunda bassänger. Hydrophilus alger, till exempel, föredrar de grunda poolerna som orm hundratals hektar genom öknen.
2

odla alger i din valda enhet. Beroende på din miljö och behov output, kan du använda allt från storskaliga photobioreactors, som växer alger i långa grunda dammar under solen, att bara plastflaskor. Akvatiska och marina odling fungerar med vissa stammar. Kreativa vägar för insamling av alger span så långt som att utvinna olja från alger växer i reningsverk.
3

Harvest algerna, lämnar minst 10 procent av grödan för ytterligare reproduktion. Alger har en betydligt snabbare handläggningstid jämfört med nästan alla andra biomassa. Denna del av processen producerar en spillvätska innehåller värdefull mat och annat material efter vidare bearbetning.
4

Forskning och välja en lämplig extraktion och dess specifika maskiner. Den extraktion är en av de mest utmanande steg i att uppnå biobränsle från alger. Medan giftiga kemiska lösningsmedel har använts tidigare för att äta bort cellväggen, mer miljövänliga alternativ. Enzymatisk extraktion utnyttjar ett ultraljud reaktor utan någon kemisk biprodukt, och osmotisk chock bryter ner cellväggen genom osmos.
5

Använd en destillatör att destillera alger olja för att producera ren triglycerid, fri från partiklar alger. Dessa bärgats alger bitar kan pressas in i "kakor" och läggas till som en high-näringsämne ingrediens i livsmedel eller djurfoder.
6

Vrid triglycerid, eller alger olja, till biodiesel genom att följa samma steg som någon annan vegetabilisk olja. Den färdiga produkten är en ren och jämn gång alternativ till låg kvalitet spillolja med en låg kristallisering punkt, vilket innebär att det inte kommer att frysa i tempererade klimat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134226.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.