Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur göra diesel från French Fry Oil

Under 1999 omvandlades den amerikanska Department of Energy och Idaho National Engineering and Environmental Laboratory först Franska yngel olja till diesel. Processen att göra din egen biobränsle kräver att du använder vegetabilisk olja med alla borttagna föroreningar. Med en korrekt tillämpning av konvertering tekniker, kan du göra din egen diesel hemma från franska steker olja. Saker du behöver
franska steker olja (vegetabilisk olja) katalog skyddsglasögon
Skyddshandskar
skyddande mask eller respirator
Scale
HDPE behållare
PET flaska
Lye
Metanol
Destillerat vatten
Blender
Visa fler instruktioner
1

avlägsna eventuella föroreningar från den franska fry oljan när den har svalnat. Till exempel, ta bort eventuella matrester eller skräp innan du använder oljan. Den mest ideala situationen skulle vara att använda franska yngel olja eller vegetabilisk olja, som ännu inte har använts för att faktiskt steka mat. Om det har använts, men se till att du tar bort alla orenheter först.
2

Sätt på skyddsglasögon, handskar och masker. Se till att ingen befinner sig i rummet där du utför konverteringen som inte också bär skyddsutrustning.
3

Beräkna mängden lut du behöver i förhållande till den mängd olja du vill konvertera. Det tar cirka 3,5 gram lut per liter olja du vill konvertera. Därför, om du vill ha 100 liter (26.5 gal) i olja, måste du använda 350 gram lut. Lut är mycket frätande och kan vara farlig om den kommer i kontakt med huden eller inhaleras. Använd alltid skyddsutrustning när du arbetar med lut, och aldrig förvara lut där barn kan nå den eller där den kan komma i kontakt med livsmedel. Experimentera med bara en liter olja eller mindre för första gången du försöker att göra diesel från olja. Detta kommer att ge dig en chans att prova på mätningarna och processen.
4

Häll 125 ml av metanol till en hög densitet (HDPE) plastbehållare och skruva på toppen. Metanol är känslig för luft, så se till att toppen är täckt medan du förbereder lut. Ta av locket och tillsätt sedan 3,5 gram lut till metanol och stäng locket ordentligt. Snurra försiktigt behållaren runt tills lut har lösts upp i metanol. De belopp som anges i detta steg är de belopp som behövs för att omvandla en liter olja. När du blandar metanol och lut, skapar du natriummetoxid, vilket kan vara mycket giftigt vid inandning. Bär en mask när man blandar dessa kemikalier och blanda inte dessa kemikalier kring icke-maskerade personer eller barn.
5

Heat en liter olja till 130 grader Fahrenheit (F) och sedan hälla det i en mixer . Skruva försiktigt av locket på metanol och lut-lösning och häll det i mixern. Blend i 20 till 30 minuter på en låg blandning hastighet.
6

Häll blandningen i en polyetylentereftalat (PET) flaska efter blandning är färdig och tätt skruva på locket. Låt blandningen vila i flaskan i minst 24 timmar.
7

Häll destillerat vatten på ytan av oljan och skaka den med en paint omrörare. När vattnet sjunker till botten av flaskan, För flaskans innehåll till en koka, eller ungefär 150 grader F. Vattnet avdunstar bort, och ditt bränsle är ren och klar att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133991.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.