Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera en dieselmotor till Propan

Konvertera små fordon dieselmotor eller större 40-tons Motors lastbils från diesel till propan med skräddarsydda, ombord konvertering system. Styr konverteringen systemet inifrån motorfordonet, vrida på eller av när som helst under transporten med en manuell funktion, eller automatiskt när tändningen slås på och av. Bränn nära 100 procent av din dieselbil, som utgör ett utmärkt ökad verkningsgrad på cirka 20 till 25 procent, enligt Chiltern gasbilar. Propan arbetar effektivt med dieselmotorer eftersom den fungerar som en katalysator för dieselbränsle. Saker du behöver
Topplock borttagningsverktyg
Specialist kolv konverteringsverktyg
Spark
plug verktyg Bespoke bil konvertering systemet
närkopplade oxidationskatalysator
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven. Ta bort motorkåpan om din bil har en genom att lyfta försiktigt på de två bakre hörnen. Demontera topplocket från motorn med en cylindervolym verktyg huvud borttagning. Ta insprutarna och elektronisk styrenhet.
2

Anställa en professionell för att konvertera tändstiften och kolven redo för nya konvertering systemet att sättas på plats i motorn. Kolven måste maskinbearbetas medan den fortfarande är inne i motorn, men tändstiften kan omvandlas externt. Ta bort dem med hjälp av ett verktyg tändstift
3

Installera en skräddarsydd diesel till propan konvertering system från en ansedd leverantör, såsom Eclipse, Chiltern gasbilar -. Den "Gasmatronic"-systemet - eller Hybrid Fuel Systems, som är specialister på buss och van konverteringar. Se till att konverteringen kommer att passa i din bil. Denna omvandling alternativ kommer att minska dina kostnader jämfört med installation av en dedikerad naturgas motor. Priser från 2010 är runt $ 3500 jämfört med upp till $ 50.000, respektive, som beskrivs av Drivrutiner hemsida.
4

Säkerställa blandning av diesel och propan övervakas och hålls på den rekommenderade nivån. Mixen varierar varje gång fordonets förare applicerar tryck på gaspedalen.
5

Behåll din bil eller van elektroniska och dator motorkomponenter. Diesel till system propanomvandling förlita sig på bilens interna dator för att reglera nivåerna av propan läggs till bränslet och nivån på diesel tas ut av bränslemixen.
6

Installera en närkopplade oxidationskatalysatom till den nyligen uppgraderade motorn för att säkerställa effektiv prestanda.
7

Anpassa konverteringen systemet till turbo diesel om det behövs. De flesta skräddarsydda produkter kan uppnå detta automatiskt. Enligt Green Car Congress, bör hela konverteringen tar inte mer än 75 timmar, när du har alla nödvändiga komponenter till ditt förfogande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134461.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.