Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur konvertera en diesel lastbil till vegetabilisk olja

Vegetabiliska och biodiesel bränslen har vunnit popularitet i USA som bränslepriserna har ökat och människor har blivit mer miljömedvetna. Konvertera en vanlig diesel lastbil till biodiesel är en djupgående process som ombyggnader lastbilen bränslesystem, slangar, filter och pump för att hantera de täta vegetabiliska oljor. Systemets initiala kostnader kan vara ungefär $ 3,000, men bränslebesparingen kan lägga upp snabbt om vegetabilisk olja är lätt tillgänglig. Saker du behöver
Monteringssats
Hålsåg
kryssmejsel
Bucket
1/2-tums borr
Visa fler instruktioner

1

Köp en monteringssats. Nätbutiker som Greasecar.com och Frypower.com erbjuda gör-det-själv vegetabilisk olja kit som innehåller alla nödvändiga hårdvaran för att installera och köra en dieselmotor huvudsakligen av av vegetabilisk olja. Dessa kit innehåller slangar, en värmare, klämmor, en bränslecell, annan hårdvara och instruktioner.
2

Installera bränslecellen, eller vegetabilisk olja tank, genom att fästa den till botten av lastbilen. Lastbilar vanligtvis kommer att ha denna cell som finns mot den främre väggen av sängen. I denna omvandling kommer lastbilsmotorn fortfarande köra på någon diesel, så fullständigt utbyte av dieseltanken är inte nödvändigt.
3

Montera två slangar går varm kylarvätska till att oljan aggregat som är i toppen av oljan bränslecellen. Vegetabilisk olja måste värmas innan det kan användas som bränsle på grund av sin tjocklek när dess cool. Slangarna är fastklämda på insuget rören med slangklämmor genom att dra åt skruvarna med en Phillips-skruvmejsel. Kör dessa rör till botten av bilar ramlisten genom att föra in slangarna genom packningarna i metallen bålen pannan. Kör slangarna längs ramen och in i motorrummet. Radiatorer har extra portar redan borrade och pluggade. Töm kylaren vätska i en ren hink eller badkar, och sedan ta bort en av de extra pluggar från kylaren. Sätt i ett "T" koppling från monteringssatsen i hålet och klämma slangarna från vegetabilisk olja tanken på kopplingen. Fäst slangarna med slangklämmor, med hjälp av Phillips-skruvmejsel.
4

Montera nya bränslemätare i lastbilen. Den vegetabiliska oljetanken kommer att ha en sändande enhet inbyggd i den, och den nya bränslemätare måste vara elektriskt kopplad till tanken. Hitta en säker plats för att installera på bränslemätaren. Anslut en kabel till eluttaget på tanken och säkra kabeln till den sändande enheten med den medföljande muttern. Kör tråden längs rambalk med kylarslangar och in i motorrummet. För in kabeln genom brandväggen och in på baksidan av mätaren. Ytterligare två ledningar måste köras. Den första kommer att löpa från bränslemätaren till en neutral metall källa som en jordkabel, och det andra måste gå till den positiva polen på batteriet. Säkra marken med en rostfri skruv.
5

Installera en manuell brytare som gör att du manuellt växla från diesel till vegetabilisk olja. Omkopplaren måste köras från instrumentpanelen till solenoiden som kommer att stänga av bränslepumpen för diesel och pumpen för vegetabilisk olja. Borra ett hål som passar växeln du väljer att installera i instrumentpanelen. De flesta switch hål kan borras med 1/2-tums borr.
6

Montera bränsle-typ solenoid i motorrummet och bifoga de elektriska kontakterna. Solenoiden kommer ha fyra färgade trådar som kommer ut av det. En av trådarna kommer att knytas till en reläbox. Dessa trådar måste vara ansluten till bränslepumpen för den vegetabiliska oljan tanken och den andra till bränslepumpen för diesel tanken. Anslut strömkabeln till den positiva polen på batteriet. Den sista tråden måste anslutas till baksidan av växeln som tidigare installerats i instrumentpanelen.
7

Montera bränslefiltret på en säker plats i motorrummet. Montera bränsleledningen från den vegetabiliska oljan till filtret och in i spridarna i diesel lastbil. Installation av bränsleledningen med varierar beroende på märke och modell av trucken. Den allmänna steget innebär anslutning av bränsleledningen till tanken med en slangklämma och driva den längs ramlisten upp i motorrummet. Anslut sedan bränsleledningen till filtret med en annan klämma och kör extra slang till injektorn porten på motorn. Ett "T" montering måste installeras i grenröret, med vegetabilisk olja slangen ansluten till ena sidan och diesel slang fäst på den andra sidan.
8

Kontrollera alla klämmor och elanslutningar innan du försöker använda satsen. Kör fordonet bort av dieselbränsle i minst 15 minuter innan den används vegetabilisk olja som bränsle. Detta gör att gott om tid för oljan att värma upp innan det sprutas in i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134154.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.