Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder jordnötsolja Biodiesel

Peanut oil används för att göra biodiesel eftersom det är så kostnadseffektivt. Nästan vilken vegetabilisk olja som kan omvandlas till biodiesel. En av de använda de vanligaste oljorna är sojaolja, men forskarna finner att jordnötsolja är mer ekonomiskt. Femtio liter sojaolja kan produceras från ett tunnland mark jämfört med 123 liter jordnötsolja från samma storlek bit mark, vilket gör den senare ett tilltalande alternativ till andra oljor. Jordnötter har använts för att göra diesel produkter sedan Rudolf Diesel gjorde den första motorn köras på jordnötsolja i 1900. Saker du behöver
Skyddsglasögon, mask och handskar
7 g kaliumhydroxid eller 5 g natriumhydroxid
220 milliliter metanol
High-density polyuretan skopa
1 liter rent, oanvänt jordnötsolja
kruka med höga sidor
gasbrännare eller värmeplatta Omrörare
Kött eller godis termometer
akvarium luftpump
Ceramic luft sten
konisk botten tank med ventilerna på undersidan
Vatten
Visa fler instruktioner
Göra Biodiesel
1

Lös hydroxid i metanol i hinken. Kontrollera att du är i ett väl ventilerat område eller utanför. Denna mix gör metoxid.
2

Värm jordnötsolja på gasbrännare till 55 grader Celsius (131 grader Fahrenheit), genom att använda termometer för att kontrollera temperaturen. Olja stänker när det upphettas till höga temperaturer, så se till att du använder en kastrull med höga sidor och skyddsutrustning.
3

Häll metoxid i jordnötsolja, rör snabbt med en av omrörare. Den glycerol börjar att separera från oljan och sjunker till botten.
4

Avlägsna biodiesel ur glycerol. Du har nu biodiesel, men du måste ta bort föroreningarna innan du kan använda det i din motor. Du kan göra detta genom att köpa ett system som kommer att tvätta den innan den används eller genom att tvätta det själv. Addera Tvättmaskin Biodiesel
5

Häll biodiesel i den koniska behållaren och lägga till två gånger så mycket vatten. Den koniska tank med ventiler låter dig enkelt ta bort orenheter när de sätter sig på botten.
6

Fäst luften sten till akvariet pumpen, lägga till det i vattnet och biodiesel blanda och slå på den . Låt den gå under sex till sju timmar. Bubblorna kommer att tvätta den biodiesel, lämnar ett sediment på botten. Töm ut vattnet från botten med hjälp av en av ventilerna och upprepa tvätta tre till fyra gånger tills vattnet är klart.
7

Torka biodiesel genom att lämna luft stenen på efter den sista sköljningen. Luftbubblorna hjälper vattnet avdunsta. Den biodiesel är torr när det är klart. Det är då klar för användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133957.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.