Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Problem med biodiesel

Som gaspriserna steg under 2005 och 2006, började folk leta efter alternativa bränslen. En av de mer populära alternativen var biodiesel, som konsumenterna har envist använt. Använda naturliga växtoljor, är biodiesel kunna driva ett fordon så effektivt som petroleumbaserad diesel. Det finns ett antal problem med biodiesel bränsle, tyvärr, både för användaren och för miljön. Motorproblem
p Det finns ett antal problem som användarna upplever med användningen av biodiesel. Det vanligaste problemet uppstår medan övergår från petrodiesel till biodiesel: igensättning av bränslefiltret. Biodiesel är ett kraftfullt lösningsmedel och kommer effektivt rengör din motor. I processen, lämnade rester kvar av petrodiesels börjar cirkulera i så stora kvantiteter att filtret täpps, ofta inom bara några veckor. När filtret har bytts några gånger, dock bör din motor vara ren, och det kommer inte längre vara ett problem.

Det näst vanligaste problemet är utbrett med alla former av dieselbränsle. I kallt väder, börjar det att gelen. Petrodiesel är mer motståndskraftiga mot temperaturförändringar än biodiesel, och om du arbetar i en kall miljö, är det bäst att använda en blandning av bio-och petro. Detta kommer att sänka temperaturen vid vilken din bränsle geler, vilket gör det mindre troligt att din motor till stall.

Annan anmärkningsvärd problem med biodiesel är mindre vanligt, men betydligt allvarligare. Bränslet korroderar ibland gummislangar, vilket kan leda till bränsleläckage och skada omgivande motordelar. Kontrollera gummidetaljer regelbundet för att säkerställa att de inte försämras.
Jordbruksproblem

För att göra biodiesel ett lönsamt alternativ till olja, måste det produceras i stora mängder att stödja kraven från en global bil kultur. Problemet är att det inte finns tillräckligt åkermark för att ge både mat och bränsle för att möta världens behov. En studie genomförd av brittiska energisystem rapporter forskningsenhet som en massa omvandling av Englands jordbruksmark till raps - den perfekta skörden för biodiesel - endast skulle ersätta upp till 4% av oljeförbrukningen. Detta är fortfarande en betydande 800 miljoner liter varje år, men inte alls tillräckligt för att möta Storbritanniens bränsle krav.
Miljöproblem

Även biodiesel avger mindre koldioxid (CO2) än olja, är det inte helt lätt för miljön. Den största oro är dess produktion av kväveoxider (NOx), som spyr i större mängder än konventionella bränslen. Liknar CO2, NOx bidrar till smog, surt regn och global uppvärmning. De har också betydande hälso effekter på dem som regelbundet utsätts för dem, inklusive astma, hjärtsjukdomar och bronkit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133928.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.