Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör en batteridriven Cell Hydrogen Fuel

Vätebränsleceller använder en kemisk reaktion inom en vätemolekyl att skapa makt. Den kemiska energi som lagras i förbindelsen av en väte-molekylen frisätts i form av elektrisk energi som molekylen separeras i två väteatomer. Vatten och elektricitet produceras som resultat av den initiala reaktionen. Reaktionen inom bränsleceller katalyseras som en liten elektrisk ström som passerar genom ett polymermembran från anoden till katoden i bränslecellen. Dessa tre komponenter i cellen, anoden, katoden och polymermembran, underlätta och styra den kemiska reaktionen, vilket ger elektricitet. Saker du behöver
vätgasdrivna bränsleceller
Lithium-ion batteri
Högtrycks vätgas tank
Reglerad DC strömförsörjning
DC-till-AC-omriktare
Show Mer Instruktioner
1

Köp ett väte kit bränslecell, som är kommersiellt tillgänglig genom specialiserade detaljhandlare. En bränslecell använder vätgas för att skapa makt och kit finns för enskilda program.
2

Anslut högt tryck vätgas tanken till vätgasdrivna bränsleceller enligt tillverkarens specifikationer, eller fylla på -board tankar som ingår i bränslecellen kit. Trycket och volym vätgas leverans bör regleras enligt bränslecellen är utformade specifikationer.
3

Anslut bränslecellen till en reglerad likström eller DC, ström-leverans källa. Både spänning och strömstyrka för den elektriska ström som passerar genom väte bränslecellen måste regleras. Den kemiska reaktionen mellan väte och syre sker bara under vissa förutsättningar.
4

Anslut cellen vätgas till en reglerad effekt-lagringssystem, såsom en hög kapacitet, litium-jon-eller nickel- kadmium batteri. DC-spänningen kan också användas för att driva DC enheter såsom elektriska motorer eller pumpar, liksom vanliga husgeråd såsom glödlampor eller en radio om strömmen leveranssystem är ansluten till en DC-strömriktare, som omvandlar likström till växelström, eller växelström.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134560.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.