Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en manuell högerstyrd

De flesta länder använder vänsterstyrda fordon som drivs på höger sida av vägen. Men vissa länder, till exempel England, använder höger-drive bilar som drivs på vänster sida av vägen. Och medan detta är normalt för förare som lärt sig att köra i dessa villkor, kan det vara skrämmande för en förare som inte är vana vid det. Med lite övning, men kan köra en högerstyrd bil vara lättlärd. Instruktioner
1

Bekanta dig med reglagen. Fotkontrollerna av en högerstyrd bil är samma som en vänsterstyrd bil, så kopplingspedalen är till vänster (nära mitten av bilen), bromspedalen är i mitten och gas pedalen är till höger. Den största skillnaden är att växel styrs med vänster hand istället för höger hand. Trampa ner kopplingspedalen och flytta växelspaken genom växlarna så att du är bekant med deras placering. Första växeln är över till vänster och upp eller ner, beroende på bil samt hur många växlar den har. Andra är rakt bakåt (eller uppåt och över till höger lite), är trea och till höger, fjärde är rakt bakåt och femte är upp över till höger om tredje växeln. Om du är osäker på skift, se om det finns ett diagram på toppen av växelspaken, annars konsultera bruksanvisningen.
2

Trampa ned kopplingen med vänster fot och vrid nyckeln i tändningslåset (oftast till höger om ratten, ibland till vänster) för att starta motorn. Håll din högra hand klockan tre på hjulet och flytta din vänstra hand på växelspaken. Flytta spaken till första växeln. Addera 3

Släpp långsamt kopplingen tills den börjar att engagera (vanligtvis ungefär halvvägs genom pedalrörelsen) och bilen börjar röra sig framåt. När bilen börjar rulla framåt, tryck på gasen försiktigt med din högra fot så att fordonet rör sig bort från en hållplats. Släpp kopplingen helt och fortsätta att accelerera med hjälp av gaspedalen. Flytta din vänstra hand tillbaka till hjulet.
4

Shift in tvåan när motorn är cirka 2.500 till 3.000 rpm. Att flytta, tryck ner kopplingspedalen, använd din vänstra hand för att flytta växelspaken till tvåan och sedan smidigt och gradvis släppa kopplingen. Fortsätt att flytta upp till nästa högre växel vid samma varvtalsområde som bilen fortsätter att accelerera.
5

Placera bilen på vägen genom att rada upp mittlinjen av vägen med den plats där den högra sidan vindrutan pelare möter övre av dörren. Den exakta positionen kommer att variera från bil till bil. Detta är motsatsen till den position en vänster-bil upptar på höger sida av vägen. När du kör en högerstyrd bil du förmodligen kör på vägar där man kör på vänster sida av vägen. Om du kör en högerstyrd bil i USA eller annan plats där du kör på höger sida, använd den vänstra sidan av bilen som en referens, så att du inte går in i motsatt körfält. Om detta inte fungerar, använder någon annan typ av visuella referenser så att du vet var bilen är i förhållande till vägen. Till exempel använder de målade ränder i en parkeringsplats för att bestämma var kanten av bilen är i förhållande till ränder. Detta kommer att bli lättare med förtrolighet.
6

Ta bilen till ett stopp genom att trycka på bromspedalen med höger fot. När bilen saktar, nedväxling genom att kopplingspedalen trycks med din högra fot och flytta växelspaken till nästa lägre växel med vänster hand. När du kommer till ett stopp, lägg i friläge, som kommer att vara där bilen inte är i växeln mellan den första och andra redskap (och tredje och fjärde). Genom att trycka ned
7

Reverse kopplingen och flytta växelspaken till backväxeln med vänster hand. Använd speglarna och vänder huvudet för att se vart du ska. Omvänd kan placeras på olika ställen i förhållande till de övriga växlarna. Det kan vara till vänster och uppåt (samtidigt som du trycker på växelspaken nedåt) eller till höger och tillbaka från femte växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148534.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.