Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera med överväxel

Körning med släpvagn ökar påfrestningarna på bilens växellåda och motor. Den extra vikten för släpvagnen bromsar din acceleration och minskar din brytning. För att öka bilens effekt samtidigt som bogsering, stäng av bilens överväxel. Denna process frikopplar högsta växeln i fordonets transmission och att orsaka att motorn går på högre varv per minut (RPM). Den högre varvtal ökar bilens effekt men också orsakar ofta att bilen förbrukar mer bränsle. Instruktioner
1

Bestäm bogsera fordonets maximala dragkapacitet genom att titta i sin bruksanvisning. Vikten av släpvagnen, plus dess last måste vara mindre än detta betyg för en säker resa.
2

Sänk släpets koppling på bilens dragkrok och lås på plats genom att låsa spärren med en hake pin. Addera 3

Anslut vagnens högra kedjan till den vänstra sidan av bilens dragkrok och den vänstra kedjan till höger.
4

Skjut vagnens elektriska kontakten i bilens mottagare. Testa att släpets lampor svara på fordonets kommandon som förväntat.
5

Stäng av bilens överväxel genom att trycka på knappen i änden av rattmonterade transmission väljare. Bytet kan också vara placerad nära mittkonsolen. Om du har svårt att hitta strömbrytaren för att stänga av overdrive, konsultera din instruktionsbok för dess exakta position.
6

Bekräfta överväxeln är avstängd genom att titta på instrumentbrädan för en indikatorlampa.

7

Drive långsammare än normalt för att kompensera för reducerad prestanda hos fordonet. Tillåt dig själv ytterligare bryta rummet och ta hörn bredare samtidigt som din lane.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149476.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.