Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Användning av Dimljus

Dimljus är utformade för att användas vid körning genom inte bara dimma, men även snöoväder eller andra ogynnsamma körförhållanden. Låg synlighet är farligt på en stad väg, men kör genom landet eller i ett nytt område under en snöstorm eller dimma ökar din risk och potential för en olycka. Turning bilens helljus på allmänt gör körningen i en dimma mycket värre. Ljuset reflekterar på vatten eller snö, vilket får ljuset att studsa tillbaka in i dina ögon, skapa blinda fläckar. Bright Lights

Dimljus fram en bred stråle av extremt starkt ljus som verkar för att skära igenom dimman, öka din synlighet. Däremot menar dimljus inte du säkert kan åka skyltad hastighet. Sunt förnuft måste råda när du sakta ner, öka avståndet mellan din bil och nästa, och bo på efterkälken. Om dimman är för tät, ta nästa avfart och hitta en säker plats att parkera och vänta tills dimman lättar. Dimma är faktiskt en ånga som sitter ca 18 inches ovanför marken, vilket är anledningen till dimljus riktar lite lägre än så, vanligtvis runt 14 inches ovanför marken. Addera SAE Riktlinjer

Dimljus behöver inte köras under dagen, men om de är korrekt installerade, kommer de inte att vara ett hinder för förarna. Korrekt installation av dimljus börjar med sin placering. The Society of Automotive Engineers (SAE) har satt några riktlinjer för installation av dimljus. SAE anger lamporna bör vara mellan 10 och 14 inches från marken. För att se till att lamporna är även efter installationen, parkera bilen på en plan yta, 25 meter från en slät vägg (eller garageport). Mät från mitten av ljuset till marken. Gå till väggen och mäter samma avstånd och dra en linje. Med dimljus inställda på, bör balkarna lysa ca 4 inches under linjen du ritade på väggen. Om inte, måste du justera din dimljus antingen uppåt eller nedåt på lämpligt sätt. Detta steg är viktigt eftersom du inte vill att de högintensiva dimljus att lysa in i en mötande bil förarens ögon, vilket kan orsaka en olycka.
Bildekaler Montering
< p> De vanligaste dimljus som används på ett fordon är i den främre stötfångaren. De bör monteras till SAE-standarder. I de flesta fall kommer dimljusen drivas av en strömbrytare separat från bilens ljus. Vänd dem under tider av djup dimma eller snöstorm. Dimljus monterade på den bakre stötfångaren på bilen fungerar som en varning för mötande trafik under dimmiga enheter. Men de måste också riktas korrekt för att undvika bländning och en blind fläck för mötande förare.
Chassiburna

dimljus monterade på en lastbils ljus bar eller tak blir allt populärare. Även om, i vissa fall, lamporna är bara för syns skull, när de används på rätt sätt, kan dimljusen lägga till din säkerhet. När den monteras på en lastbil tak, måste extra försiktighet iakttas för att ställa in att belysningen i rätt vinkel för att ge dig nytta samtidigt inte bländande andra förare.
Vara Artiga

Vara en artig chaufför vid körning genom dimman. Använd dina dimljus kommer att förbättra din förmåga att se, men du måste fortfarande köra i långsam takt som tillåter andra att se och reagera på ditt fordon. Använd dina fyra-vägs blinkers kan bidra till att den mötande föraren ser dig, och förhoppningsvis kommer han också sakta ner till en säker hastighet. Köra försiktigt förhindrar olyckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148129.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.