Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör i snö

Körning i snö är mycket svårare för någon som inte har vuxit upp i kallare klimat. Men det är en färdighet som kan läras om du använder sunt förnuft och försiktig. Det är också nyckeln till att ha förnödenheter till hands och inte panik i händelse av en spin-out. Saker du behöver
kedjor eller vinterdäck
Ficklampa Laptopbatterier
varm filt
Vatten
Mobiltelefon
CB-radio (tillval) katalog Förbandslåda
Skruvmejsel, tång och skiftnyckel i ett verktyg
Visa fler instruktioner
1

Sätt kedjorna i bakluckan om du tänker köra i bergen eller om det krävs enligt lag i ditt tillstånd (kolla med din lokala Department of Motor Vehicles). Du kanske föredrar vinterdäck, men om du kommer ofta köra i snön. Dock är den mest viktig del av snö körning så att du har bra vanliga däck till att börja med. Du bör kunna sätta en fjärdedel mellan spåren i dina trappsteg och bara se hälften av det. Du behöver bra grepp från dina däck innan du ens ge sig ut på vägen. Det bästa är att köpa nya däck i början av varje vintersäsong om du bor i de norra delarna av landet eller i fjällen. Om du inte har råd att göra det, har dina däck inspekteras i oktober, innan det riktigt dåligt väder kommer.
2

Sänk hastigheten vid första tecken på snö. Även regniga dagar menar förare ska sänka hastigheten med ca 10 km /h, när snön faller hårt - såsom 1 tum per timme - eller när det i övrigt kan beskrivas som "packade," du måste klippa hastigheten i hälften. I många delar av USA, kommer du att se våghalsiga racing förbi dig. Kopiera inte dem. De är på väg till problem, och om de har tur, kommer en Highway Patrol officer stoppa dem innan ett träd gör det åt dem.
3

Vänd dina halvljus på direkt.

4

Behåll lugnet i händelse av en spin-out. Inte styra ratten förutom att hålla hjulet rakt. Du vill lindra foten från gaspedalen omedelbart. Försök inte styra tills hjulen greppet vägen igen. Men om du inte har lyxen av sekunder (helst) det tar för hjulen att greppa vägen, styr försiktigt i den riktning du vill gå med foten från pedalen.
5 < p> Håll varmt. Kontrollera att du har filtar i bilen. Din värmare kan gå sönder, eller olyckor på vägen kan skapa långa bilköer. Förutom en filt, se till att du är paketerade i lämpliga vinterkläder. Inte springa ut ur huset i shorts och flip flops när det snöar ute!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147961.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.