Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur effektivt köra en pinne Skift

En pinne skift, eller mer formellt, en manuell växellåda, ger föraren direkt kontroll över bilens motor. Denna kontroll öppnar möjligheter för bättre gas körsträcka, bättre hantering och att de flesta älskare av körning, roligare. Lyssna, och din motor kommer att berätta vad de ska göra när. Visuellt, kan du jämföra varvräknare läsning och hastighetsmätaren läsning men erfarna förare skift inte mer än blick på dessa instrument för att bekräfta vad de hör och känner. Instruktioner
Basics
1

Börja från en punkt på första växeln genom att gaspedalen och släpper kopplingen. Nästan så fort du flyttar, kommer motorn att påminna dig med sitt gnäll att övergå till andra. Varje bil är olika men generellt påskynda den marschfart för nästa växel, flytta in i det och fortsätta accelerera till nästa.
2

Växla ner för att bibehålla hastigheten på en kulle eller en kurva, eller för extra kraft för att passera ett annat fordon. Vid extrema behöva nedväxling, kommer motorn att börja "släpa", kippar efter en lägre växel eftersom det fungerar för hårt.
3

Cruise i den högsta växeln du kan, till spara gas och slitage på din motor. Tom och Ray Magliozzi, National Public Radios "Car Talk" killar, har sagt varje bilmotor har ett visst antal varv den kan göra, om du använder färre sådana varv per minut du kör, kommer din bil längre och gå längre. Addera Spara Gas
4 A "Stop framåt" varning är en bra tid att börja nedväxling, eller ens friläge i neutralläge.

Använd motorbroms eller vanlig gravitation att sakta ner istället för bromspedalen. Växling till neutralläge så snart du ser ett rött ljus, stoppskylt eller stannat trafik. När du slutar, vänta i friläge och släpper kopplingen, det kommer också att spara din throwout bäring
5

Börja från en hållplats utan att tveka.. Medan myndigheterna däribland US Department of Energy avråda abrupt acceleration, är att en av de nöjen stick-skift körning. Få en bit av både varor genom att titta på ljuset för korsande trafik och redo när det går gult eller "Walk" signalen blir en stadig "Gör inte."
6

Använd gravitation eller momentum när du kan, låta motorn gå på tomgång i friläge.
Letting Go
7 Pacific Coast Highway i Kalifornien är en av de sötaste enheter i Nordamerika.

Sätt din bil genom sina steg på en naturskön byway och njuta av de svepande kurvor och kullar så mycket som du gör landskapet. När allt är tvåfilig blacktop den manuella förarens glädje.
8

nedväxling i kurvor för att öka styrkan i sambandet mellan motorn och axlarna (vridmoment), och du behöver inte tappa mark varvtal eller kontroll. Börja nedväxling vid skylt varning av en kurva, som syftar till att utrusta din bil gillar bäst i rekommenderad hastighet. Kust till toppen av kurvan, glida in i växeln och accelerera ut.
9

Broms på extrema nedförsbackar genom nedväxling (eller aldrig växla upp) istället för att rida din bromsar. Det är mindre en fråga med låsningsfria bromsar (ABS), men en lång nedstigning från berget till dalen kan fortfarande ta varma hjul och bortkastade gas. Tryck dina bromsar kortfattat om motorn protester eller om du vinner för mycket hastighet eller tappa kontrollen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148637.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.